Tak máme okurku aneb Paroubkovi a co s Jiřím Paroubkem

Minulý týden to vypadalo jako v typické novinářské okurkové sezoně, protože tolik prostoru, co dostala paní prostořeká Petra Paroubková, to snad ani není možné a to řekla pár hloupostí, které sice mohly někoho urazit, ovšem to by ty výroky musel říci někdo jiný, nežli právě paní Petra, ta přeci již nemůže urazit nikoho. Ale to není to nejdůležitější, ona je vlastně jen oslím můstkem k mé myšlence, tedy k panu Jiřímu Paroubkovi.

Tak nebýt oněch prostořekých a ničím nepodložených tvrzení paní Petry Paroubkové, tak by to vypadalo, že její seximozek a manžel si někde v koutku líže rány a přemýšlí, jak se dostat zpět do sedla té nejvrcholnějiší politiky, takzvaně na špici, jelikož v horních patrech se nachází. A nad českou kotlinou pořád visí otázka: Kam s Paroubkem?

V sociální demokracii už mají zkušenosti, co udělat s bývalým předsedou od zakladatele až po Grosse. Tak nechat jej umřít, to se v případě Jiřího Paroubka očekávat nedá, jelikož je fit a ve formě a nikdo mu to ani nepřeje, nechť je jeho život dlouhým, v duchu přej a bude Ti přáno. Nechat jej odejít do lesa a vždy jej vytáhnout, když se to hodí, pak jej ztrapnit a zase nechat zajít do lesa a zase ztrapnit, tak jako se to povedlo v případě Miloše Zemana? No to ne, to je pak z bývalého předsedy nepřítel, takovou chybu asi v sociální demokracii podruhé neučiní. Poslat jej do Komise EU, tak na to není doba a ani politické klima, dále pak Paroubek není Špidla. Grossova cesta taky nepřipadá v úvahu, tak co vlastně s Jiřím Paroubkem? Nebo snad všichni včetně Paroubka věří, že se pan Jiří spokojí s funkcí v Poslanecké sněmovně?

Já bych měl pro pana Paroubka návrh a teď čtěte všichni pozorně, i Vy pane Paroubku. Můj návrh by prospěl všem, jak sociální demokracii, tak stranám od středu napravo, tak všem lidem v naší krásné vlasti mezi horami.

Jiří Paroubek by si měl po vzoru Miloše Zemana založit svou stranu. Příznivců má dostatek. V sociální demokracii se určitě najde plno odborníků a expertů, kteří by pana Paroubka do jeho strany rádi následovali. Mohl by si v této straně dělat, co by se mu zachtělo, bylo by to přeci jeho dítě. Krásná to představa: Strana Paroubkovci! Úspěch ve volbách by určitě měla, protože bláznivý šaman je nejlepší debatér a umí oslovit masy. No a zisk kolem 4,9 % by takové straně plně stačil. Proč jen 4,9 %? No protože to jsou procenta na nic a bylo by to mínus sociální demokracii, krásná představa.

Na první pohled to vypadá, že můj návrh je proti sociální demokracii, ale není, nebojte! My potřebujeme sociálně demokratickou stranu v našem politickém spektru, ovšem očištěnou od paroubkovců, haškovců, sobotkovců a jim podobných. Naše politické spektrum si zaslouží slušnou, pravdivou a morální sociální demokracii. Sociální demokracii s představiteli, kteří nelžou a neslibují nemožné. V našem státě je sociální demokracie nutná, ovšem bez Škromachů a Jandáků, Ráthů a jiných expertů na nic.

Taková sociální demokracie by mohla zpět přilákat lidi formátu Zemana, Rusnoka nebo předčasně zesnulého pana Dostála. Škoda, že nejsem vědma a neumím si to představit, ale to by byl učiněný zemský ráj na pohled, mít obrozenou sociální demokracii. Možná by to pomohlo i konečnou revitalizaci strany komunistické v partaj moderní levice, která by se zřekla třídního boje a likvidace třídního nepřítele a obhajoby krvavých činů, které reprezentuje minulost Grebeníčka staršího a prokurátora Vaše a jiných komunistických kreatur.

Tak dost snění. Zasnění je zdravé, když netrvá dlouho, ono to výše asi nenastane, protože to bychom museli žít v jiné společnosti než v české. Škoda, já bych to všem poctivým a upřímným levičákům přál, aby měli stranu, za kterou by se nemuseli stydět.