V ČSSD skončila doba telecí a začala doba vepřová

Včerejší rituální obětování předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky je přenesení vnitrostranických problémů do veřejného prostoru. Jihomoravští socialisti vedení vyznavačem V. I. Lenina Haškem na návrh jeho podržtašky brněnského primátora Onderky se vypořádali s telecím vedením strany, které pro ČSSD znamenalo nejhorší volební výsledek v historii. To, že to byl nejhorší výsledek, je vinou všech socialistů, jelikož i jejich vlastní příznivci jsou z nich znechuceni. Telecí doba Sobotky, který se chval ve vrcholné politice jako hloupé telátko skončila.

Je otázkou, co bude na české politické scéně následovat, jelikož ukončit telecí doby způsobem, kdy vrcholní představitelé levice jsou stále ve při, není asi moc šťastné pro nikoho, jelikož čitelná neokomunistická levice je lepší, nežli nečitelná komunistická levice v podání ANO a právě soudruhům od Babiše toto nejvíce pomůže.

U socialistů nastala nová doba: Doba vepřová. Tu navodily nejen stále pře, ale navíc i sice demokratický způsob odstavení předsedy strany. Tak se přece projevují vepříci u korýtka, když odstavují jiného. Navíc tomu všemu pomohl král všech vepřů reformní komunista, který okupuje Hrad v Praze. Co nás ještě čeká?