Zemanův kancléř Mynář se zachoval jako ubohé podlé nízké prase

„Praví otcové amnestie jsou pan Jakl, pan Hájek a pan Hasenkopf, což je právník u nás na Hradě,“ uvedl pro Právo prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

O amnestii si můžeme myslet cokoli. Je možné kritizovat ledacos. Ale zveřejňovat jména úředníků – údajných autorů amnestie – a vystavovat je veřejnému lynči je mimořádná prasárna.

Vystavovat je je možným fyzickým útokům na ně, nebo na členy jejich rodin. Víme, jakou nenávist média dokázala vybudit. Pokud se komukoli z nich něco stane a navíc pokud je obvinění křivé, ponese za to pan Mynář odpovědnost.

Úředníci a poradci by měli být hnáni případně k odpovědnosti pouze v případě, že by porušili nějaký zákon. Jinak musí vždy nést odpovědnost exekutivní orgán, který rozhodnutí vydal.

Kromě toho, že bývalý vicekancléř prezidenta Klause Petr Hájek informace Mynáře popřel, tak odpovědnost za amnestii ať již v pozitivním či negativním smyslu nese jen a jen prezident republiky. A nezbaví se ji. Přece není tak blbý, aby nevěděl, co podepisuje. A i kdyby nevěděl, je to jen jeho hloupost. Řídit radou kohokoli se Klaus přece vůbec nemusel.

Navíc se zdá, že v týmu Miloše Zemana se vděk asi moc nepěstuje. Kdyby nebylo celé řady „klausovců“ v různých pozicích a sférách vlivu, Zeman by dnes těžko seděl na Hradě a těžko by se tam prdelil nějaký Mynář, o němž nikdo nikdy dříve neslyšel.

Ale jak se říká: jak se do lesa volá, tak se z lesa i ozývá. A na každého jednou dojde.

Na každou svini se vaří voda.

Zdroj: EUportal.cz