ČSSD: Kupředu levá, zpátky ni krok! Stále stejné populistické a socialistické tlachy

Čeští sociální demokraté se sjeli do plynojemu v Dolní oblasti Vítkovic. Seděli tam jako komunisté ve svých sálech. Tleskali tam jako komunisté ve svých sálech. Volili si své nejužší vedení, taky jako komunisté na svých sjezdech. Předseda Sobotka, opětovně zvolen. Nikdo jej nevyzval, takže svobodná volba jednoho trapného panáka, jako za komunistů. Statutární místopředseda, druhý muž strany, Hašek nestál taky proti vyzyvateli, takže ono volby proběhly, ale socialistické. Tady máte kandidáta a zvolte jej, my jsme se už dohodli za Vás.

Dalším nepřekvapením je zvolení dvou místopředsedů a faktických maskotů ČSSD, kterými jsou pro vesnici a jednodušší lidi, takové socany z horní dolní, Zdeněk Škromach a pro městské kavárenské floutky s ústy plnými hloupých řečí, je to užvaněný maskot Zaorálek, který když mluví, tak asi posílá rozum na procházku, aby mu nevadil u gest a rétoriky řvaní z balkonů.

Ovšem za pozornost stojí nastupující hvězda ČSSD Milan Chovanec, plzeňský hejtman, kterému se v Plzeňském kraji podařila sestavit krajská vláda, aniž by volby vyhrál. Tak to hezky vrátil Pospíšilovi z ODS, kdy socani vyhráli parlamentní volby a stejně nevládli. K tomu všemu automaticky přibyl stranický mág s kasou Starec, který je finančním srdcem socanů a bez něj by mohli stranu snad i rozpustit.

Tradičním problémem je pro soc. dem. volba povinné místopředsedkyně. Večer planých socialistických řečí skončil. Místopředsedkyně socialistů zvolena nebyla. Rétorická mistryně Benešová, která si vymyslela nějakou mafii, ač justice je v hnoji, tak měla méně mluvit a více pátrat, tak vlastně dokázala, že se justiční mafie rozpustila raději předem bez trestu, nedostala potřebný počet hlasů ke zvolení. Ani nebyla v prvním kole zvolena soudružka Gajdůšková, která zradila vlast souhlasem s okupací vojsky Varšavské smlouvy. Proto obě postoupily do druhého kola. Výsledky budou snad v neděli.

Co už překvapením srocení socanů nebylo, je vymazání Dienstbiera z předsednictva, který sice měl hezký úspěch v prezidentských volbách, ale podle očekávání se prezidentem nestal a doufejme, že ani nikdy nestane. Tento arogantní nafoukaný polointeligent, právě čelí i trestnímu oznámení, kdy jeho právní rada vedla k odsouzení, tomu komu radil. Takový člověk do vysoké politiky nepatří a tam i hloupí socialisté, ač jejich motivace byla asi jiná, rozhodli dobře.

Jinak celý sjezd působil, jako cestování v čase, někde do dob normalizačních. Mlátili prázdnou slámu, slibovali hlouposti, které mají něco vyřešit, ke spokojenosti lidí, ovšem jejich řešení vesměs problematiku zhoršují. Například chtějí bojovat s nezaměstnaností, tím že zvýší minimální mzdu na 12 tis. měsíčně. Což vede vždy zaměstnatele k udržení nákladů za práci, proto k propouštění a ke zvýšení produktivity práce. Tudíž budou bojovat proti nezaměstnanosti opatřeními, které ji ještě zvýší. Ale co chtít od socialistů?

Dále socialisté přiznali, že odbory jsou jejich pátou kolonou, kdy předseda odborářů vyzýval, aby před volbami jasně odbory nařídily svým členům koho volit, takovou mají odbory představu o svobodných volbách. A odboráři poslechnou, jelikož jsou jak ovce, co předseda řekne, to udělají, bezmozci. Jenže rozdíl mezi českými odbory a ROH je nulový, jsou to stále stejní zhovadilci. Tak proč se divit?

Komunisté byli označeni za jediné hodnotné partnery a Bohumínským usnesením si zase vytřeli zadnici. Ono co očekávat od strany, která je pohrobkem KSČ a vznikla odlivem komunistů z KSČ, kteří byli v KSČ jen z touhy po moci a prospěchu. Dneska rozdíl mezi ČSSD a KSČM je jen ve vnímání krvavých padesátých let, kdy socani o tom mlčí a zrůdy komunistické vraždy, co provedli jejich předchůdci, obhajují a vychvalují.

Vystoupení Waltra Komárka, který je čestným předsedou ČSSD by se spíše hodilo do léčebny duševně chorých, hlavně tvrzení, že nevzdělancem a nelidským člověkem je ten, který se nenechá státem okrádat, aby živl lenivé budižkničemu. To je jeho politika „vznešenosti“, kdy všichni jsou si rovni, jak ten kdo pracuje, tak ten kdo se váli a jen parazituje. V jeho případě se divím, že se nepodpíral s Fidelem, jejich duševní a fyzické zdraví, tak jako jejich přátelství je pojí. A věřme, že tyto mrzáky ducha příroda rychle vyřeší.