Svět se zbláznil aneb glosa co srpen přivál

Rasista Sarkozy  |  Nová móda u českých Cikánů – hladovění  |  Paroubek se rozhodl zavraždit ČSSD  |  Věci veřejné “nejsou” populisti  |  Politické prázdniny dokázal Nicolas Sarkozy využít na 100%. Zase se o něm mluví, sice jako o rasistovi, ale to je přece jedno. Hlavně, že se o něm mluví. Podle všeho se Nicolas Sarkozy inspiroval v Tisícileté nacistické říši, jak vyřešit etnický problém. Cikány z Francie deportuje na východ. A kdyby jen toto. Francie dala světu nové slovo, kdysi v minulosti. Obohatila nás o slovo občan. Dneska jde Sarkozy dál, snaží se světu dát občana-občana a občana přistěhovalce, kdy občan přistěhovalec bude trestán víc, jak občan-občan. Ovšem Nicolas Sarkozy si asi neuvědomuje, že sám je potomek přistěhovalců. Tak co Nicolasi? Sedni si do letadla s Cikány, které deportuješ do Rumunska. Tam taky sám patříš.

Tak a jsme v novém období. Čeští Cikáni se rozhodli držet hladovku. No je to pro každého. Ať hladovějí. Ono je to vlastně zdravé, vyčistit si organismus, tím že nebudou přijímat potravu a jen pít vodu a ovocné šťávy. Jenže proč se tak rozhodli? Je to jejich vlastní mínění? Nebo se stali obětí dalšího fanatika, který se chce zviditelnit? Tak i tak. Ale hlavně jsou obětí sociálního systému, který je naučil brát a brát. Jenže kdo nepracuje, ať nejí!

Tak a bratr Paroubek zase perlil, když doporučil Davida Ratha jako možného budoucího předsedu ČSSD. Nic proti panu Davidovi Rathovi je to nádherný narcis, ovšem jeho politický styl je nepřijatelný snad i pro socany. Hvězda Davida Ratha začala stoupat, když si jej našel soudruh Paroubek a udělal z něj talent své pidi vlády. No co měl dělat, když měl jen pár měsíců, aby se předvedl jako premiér. Proto namíchal esenci pomatenosti a silných slov, do tohoto se mu Rath hodil. Jenže ani Paroubek a ani Rath nedokázali tuto politickou kulturu opustit, tak se stali nepoužitelnými a to dokázali i při posledních parlamentních volbách. No a kdo by vlastně bandu pomatených socanů mohl vést? Sobotka je bezradný řídit cokoliv. Hašek je svým způsobem použitelný, ovšem zase není vhodný pro bestiář bolševických prospěchářských socanů, kterých je v ČSSD většina, tak jako u jejich voličů a sympatizantů. Zdeněk Škromach není vůdce, ale spíše Kašpárek, který si rád užívá předvolebních kampaní, tak by na to ani neměl čas. A Martin Pecina je jen bubák a deviant; bubák z minulosti, podle toho co kdysi za prospěchářskou minulost předvedl a deviant přítomnosti, podle toho co předvádí a jak komunikuje, sic soukromě, s občany.

Před parlamentními volbami všichni bili do Věcí veřejných, že jsou jen středopravicoví populisti a že nic nemyslí vážně z toho, co říkají. No je po volbách. Věci veřejné jsou ve vládě a jako populisté se vůbec nechovají. Protože vše jak slíbili, dělají. Nebo si dělají jen srandu? Když Vít Bárta, který se má Ministerstvu vnitra vyhýbat jak čert kříže, si přijede na poradu na vnitro? Nebo zastaví stavbu a pak jí rozjede a tak dále a tak dále.