Petr „Milouš“ Nečas na Červeném Hrádku přiznal, že se cítí jako kůl v plotě

Kdo viděl komentovat Petra Nečase tento víkend výsledky voleb a pamatoval si slavný Jakešův projev z Červeného Hrádku, tak mohl nabýt dvou dojmů. Buď se Nečas zbláznil a myslí si, že je geniálním politikem, nepřekonatelným lídrem, kdy jej v tom jeho okolí usvědčuje a tím přenesl syndrom „kůl v plotě“ do dnešních dní osobně. Nebo mohl divák nabýt dojmu, že Nečas odcestoval do konce osmdesátých let minulého století a jinou rétoriku, nežli tehdejší generální tajemník a kůl v plotě v jedné osobě, ani neumí.

Chlap když prohraje, co může, ztrácí autoritu, stává se směšnou figurkou má za povinnost vše získat zpět a pokud to nelze, tak odejít s čistým štítem poraženého bojovníka. ODS za Nečase prohrála veškeré volby a on nic, jen jako hysterická bába ovlivňuje své poslance, křičí a znevažuje úspěchy svých spolustraníků, namísto toho, aby se vzdal všech politických funkcí a odešel do politického důchodu, jedině tak zabrání, aby se propadl propadlištěm politických dějin na smetiště politických mrtvol.

Výsledky ODS zhodnotil takto: „Standardní volební výsledek ODS v senátních volbách je sedm až deset křesel. To, co je nad tento počet, bývá považováno za úspěch. To, co je pod tento počet, bývá považováno za neúspěch, čili my jsme dosáhli neúspěšného výsledku. Musíme přijmout s pokorou toto rozhodnutí voličů, analyzovat velmi pečlivě jejich vzkaz, zamyslet se nad příčinami tohoto neúspěchu a udělat vše pro to, abychom tento volební neúspěch odrazili v lepších výsledcích v dalších volbách.“ Kdy toto je pod jeho vedením jen bláhový sen, absolutně nedosažitelný.

Sice tento týden přiznal i nějaké své chyby, ale rozhádaná strana je prý větším důvodem neúspěchu, nežli jeho politická impotence a předvádění taktických sprosťáren vůči spolupracovníkům. Jasným signál nechuti občanů vůči Nečasovi je drtivá podpora kandidátů, kteří se s Nečasem dostali nějakým způsobem do křížků. Nechuť vůči ODS je menší, nežli k Nečasovi, to je vzkaz plzeňských voličů krajských voleb, kde v jediném kraji ODS zvítězila, zásluhou lídra Pospíšila, který byl odstraněn Nečasem, jako v antické tragédii.

Dalším signálem je úspěch senátora Kubery, kdy v rudém kraji, obhájil svůj mandát a je znám, že nemá problém se Nečasovi vzepřít a v Senátu daňový paskvil nepodpořil. Co více je signály, že voliči nemají až tak problém s ODS, jako s Nečasem a jeho způsobem vedení ODS a vlády. Slaboch jakým je Petr Nečas, není vhodný na vedení dětského tábora, jelikož by mu děti skákaly po hlavě, proto není vůbec vhodným premiérem ve vládě s TOP09, což jsou političtí vlci, pojídajíc syrové maso, jelikož si TOP09 založili jako mocenský projekt, bez ideologie.

“Příčiny tohoto výrazného volebního neúspěchu, především toho minulého týdne, jsou složitější. Kdyby to bylo jen v předsedovi, tak ta situace pro stranu je velmi jednoduchá, prostě vymění předsedu, ale já si myslím, že takhle jednoduchá ta situace není, že je podstatně složitější,” řekl Nečas. Tak zase se mýlil, výměna předsedy, místopředsedů a výkonné rady je první krok, který musí ODS pro svou záchranu udělat. Zaobalil to do krásných slov ze slovníku Štrougala, Jakeše a Štěpána, ale podstata z toho čouhá, on je žába na prameni a celý jeho tým, který si na kongresu bezprecedentně nadiktoval a dostal jej. Proto nese zodpovědnost za celé předsednictvo, jelikož mu k jeho vůli bylo zvoleno.

Že se Nečas bojí, je jasné. Navíc na kongres by měl jít v pamprskách, protože zrada na členy, svoláním kongresu tak, aby nižší sněmy neměly dostatek času na formulování svých stanovisek, mu může být sečtena, kdy se může stát, že půjde jen o jeho hlavu. Tudíž není dobré pro Nečase vlastní hlavu na špalek skládat, nejlepší by bylo, aby se funkce předsedy strany ještě před kongresem vzdal.

Je na čase, aby se ODS zbavila Nečase?

  • ANO (69%, 269 hlasů)
  • NE (31%, 120 hlasů)

Celkem hlasovalo: 389

Nahrávání ... Nahrávání ...