Dluhoslav Sobotka jako malý pejsek

Všichni, kteří čteme a koukáme, tak vidíme, že statutární místopředseda a vlastně pán lidového domu štěká jako malý pejsek. On soudruh Bohuslav Sobotka se ocitl v šílené situaci, o které se mu ani nesnilo. Ocitl se včele všech socanských hord, on subtilní hošík. A po buldozeroví Paroubkovi má nesnadnou situaci. Byl zvyklý řečnit v Poslanecké sněmovně, kde se ho rétoři většího kalibru mohli zastat, nyní zůstal skoro sám. A to má ještě navíc po Haškovsku okopávané kotníky. Chudáček náš malý pejsek Dluhoslávek Sobotka.

A jak se mu to vlastně všechno přihodilo? No k Paroubkovi šamanovi asi chtěli straníci někoho málo výrazného. A v situaci, kdy to bratr a soudruh Paroubek pohnojil, vše co se dalo a navíc utekl jako malý harant se k Petře vybrečet pod sukni, tak na řízení socanských hord a mas zůstal sám. Soc. dem. se mu začala hádat pod rukama. Jako vítěz voleb si mohl, tak maximálně otloukat píšťalšku a fňukat v debatách, kdy se od Kalouska, s úsměvem mu vlastním, dozvěděl: „My vám Zaorálka kádrovat nebudeme, my vám jej prostě jen nezvolíme!“ A snění Dluhoslava Sobotky po vládě, snad ani nastat nemohlo, protože ani nevětšímu šílenci od socanů, by takový sen před očima před vzbuzením běžet nemohl.

Tak co teď, si asi pověděla hlavička zubatá Sobotkova? No musíme po vzoru dobré socanské opozice rýt. Ale jak na to, když malý a hloupý jsem? Poradit nikdo nechce a ti dva: Nečas a Kalousek by si mne dali jako jednohubku k večeři, kdybych je kritizoval. A co kníže? To taky ne, ten by mne hned zesměšnil. To si asi pověděl malý pejsek Sobotka Dluhoslav. Tak hledal a hledal, až našel ABL. To se mu hodí. To jsou lidi, kteří v tom neumí ještě chodit, ale pozor na Radek Johna, řekl si. Ten je bývalý novinář, tak do toho moc ne. Ten určitě mluví líp jak já.

A tak začal náš malý pejsek Sobotka Dluhoslav štěkat do ABL. A štěká a štěká a všichni z něj mají srandu, protože to co štěká, nedává ani hlavu ani patu a lidé z VV až se otrkají, tak jej rozcupují. Protože mediálně véčkaři v tom chodit umějí. Aby taky neuměli, protože vše, co vědět mají, jak v médiích vystupovat a jak s médii pracovat, to vše se od Radka Johna naučili a přímo na vlastní oči. Tak nezbývá, než malému pejskovi, který se snaží soc. dem. vést popřát, aby neskončil v mordě nějakého velkého psa.