Plánuje Klára Samková uloupení BPI a několika poslanců Úsvitu pro Patrioty České republiky za vidinou peněz, které nemusí nikdy vidět? Sežere tato akce i své děti?

Laskavý čtenář odpustí, jelikož následující řádky jsou spekulace charakteru publicistického pátrání za využití mnoha zdrojů z české politiky, které si autor nechá pro sebe, ač jejich identitu dobře zná. Mučit mě můžete, ale zdroje neprozradím.

Klára Samková | soukromé foto Kláry Samkové (facebook.com)

Klára Samková | soukromé foto Kláry Samkové (facebook.com)

V prosinci se na české politické scéně mělo odehrát setkání, které by insider mohl tušit, ale laik by nevěřil, ani kdyby se jej účastnil.

Podivní vlci u společného stolu? Beránci to vycítili a dali jasně najevo, že nechtějí být kořistí

„Klára Samková a Dušan Rudecký, tehdy ještě člen vrcholného vedení BPI, sezval na jednání na téma ‚Jak dostat Marine Le Pen do Prahy‘ celé vrcholné vedení BPI,“ uvádí náš redakční zdroj, s tím, že tam bude i vedení Patriotů ČR a OKstrany, kteří se mají slučovat.

Ke sloučení stran nakonec nedošlo, jen se udělaly změny ve vedení obou stran, aby následné kroky byly průchodnější. Jenže zmíněná dáma advokátka a zmínění pánové si nějak neuvědomili, že Patrioti na Marine Le Pen nemají řádnou páku a to ani přes ujištění, že dojde ke sloučení obou stran, což následně potvrdila slova poradce Marine Le Pen Paul-Alexandre Martina: „Jste mimo hru a bude těžké dostat vás zpět.“

Tak to ale nevnímá zbytek MENF, například rakouská FPÖ vidí jediné partnery v OKstraně, ta je samotná na základě smluvního vztahu s MENF je fakticky jedinou silou v ČR zapojenou do tohoto evropského projektu a je si toho vědoma.

Ovšem vraťme se k jednání, jak nalákat předsedkyni Národní fronty Marine Le Pen opět do Prahy, aby se „něco dělo.“

Lákadlo opravdu veliké a akce jako z románu

„Na téhle schůzce se zničehonic objevil i Passer (Zbyněk),“ tak o spojení a různých plánů pana Passera se psalo třeba zde a zde. Takže opět pro insidery nic nového. Ovšem toto se nemělo líbit v BPI, jelikož by si připadali po odvedené práci, jako otroci na trhu, nebo jako beránčí hostina pro smečku vlků.

A co následovalo? Letos, když se asi tlaky zvyšovaly, kdy už BPI získalo financování pomocí již nyní plně partnerského Úsvitu? Údajně asistentka Kláry Samkové měla rozeslat na všechny možné strany smlouvu mezi Úsvitem a BPI.

Karel Fiedler rétoricky opouští Úsvit, jelikož si spočítal, že na kandidátce by mohl být na nevolitelném místě a u Patriotů mu měli nabídnout vidinu milionů.

Spekulace?

Ano i ne. Zdroje to tak tvrdí, ale tvrdě to zatím prokázat není jak, tak zatím spekulace, ale vidina zlaťáků údajně měla motivovat i Kláru Samkovou.

Není žádným tajemstvím, že se advokátka Samková účastnila „založení“ Vlasteneckého institutu (VI), což měla být pokladnička nebo passernička (ať si čtenář zvolí sám) pro následující kampaně Patriotů, ale především až pro komunální volby – Proč? Údajně aktivity Passerů, aby se prý mohl měnit pražský územní plán.

Navíc do VI měly být snad i jiné zdroje, ale to je nyní zcela bezpředmětné, jelikož principy, jak by mohl VI fungovat, již neplatí.