Když si idioti staví pomníky, tak hejtman Novák musí být vždy o krok předem

OSTRAVA | “Hurá. Hurá,” řvou idioti a vepřové hlavy: “Máme prvenství. Na naše letiště jezdí vlaky, jako na jediné v Česku.” Radovali se tlustí vyžírkové z Českých drah, Krajského úřadu a kdejací šašci obchodující z evropskými dotacemi jako radní z pověstného Kocourkova. Jen tak jim nikdo asi nezdělil, že na Letiště v Mošnově sice dojedete po jejich zásahu vlakem, ale to je tak vše. Z toho letiště se tak maximálně létá na dovolenou. Pravidelný spoj těžko nějak pohledat. Takže letiště z vlakem za hromadu miliard pro cca 100 až maximálně 200 tis. osob ročně.

Mirek Novák - Spíše široký než dlouhý

Mirek Novák – Spíše široký než dlouhý

Zatímco Praha železniční napojení k letišti stále plánuje, na severovýchodě země se za pár dnů tato varianta stane skutečností. V pondělí vyjedou z Ostravy k mošnovskému letišti první soupravy CityElefant. Po padesáti letech je to první nová železnice v tuzemsku, navíc nikde jinde v Česku koleje k letišti nevedou, napsala moravskoslezská mutace iDNES, kdy takto budovatelsky se vytasil Josef Gabzdyl. Tak lepší psát takové hovadiny, než lézt hejtmanovi Novákovi do jeho sádelnaté zadnice.

Vepřové hlavy vstříc lepším zítřkům

A zdůvodnění takové šaškárny, za kterou by se ani pověstný ostravský soudruh Mamula nemusel stydět: “Podle zjištění Evropské Komise, ze studií o existujících železničních linkách na letiště, je nabídka frekvence, kapacity, rychlosti a možnosti dosažení více potenciálních cílových měst a regionů železniční dopravou opodstatněná, pokud ji využívá více než 25% odbavených pasažérů.“

To že Miroslav Novák z ČSSD je politik formátu budovatelských seriálů jako je Okres na severu se poznalo už za jeho starostování v Ostravě Porubě, ten obvod připomínal také Kocourkov. Nyní se takto chová jako hejtman Moravskoslezského kraje. Po chrochtátku, jelikož už tak vypadá i s překročenou porážkovou váhou, tak zbyl pomník. Železnice na letiště z kterého jen tak neodletíte.