Chová se Jakub Janda jako Adolf Hitler a Evropské hodnoty jako nacisté?

Letošního roku začaly Evropské hodnoty a Jakub Janda hotovou nacistickou štvanici na určitá média, která se jim nelíbí. Není to ojedinělé jen v České republice. Evropský parlament a americká Sněmovna reprezentantů přijaly usnesením či zákonem opatření, že určité weby jsou „lživé, šířící propagandu a dezinformace.“

Jakub Janda, tragikomická koláž | autor: Radek Velička (Česká expedice, z. s)


Je to krásná reklama. To ano, ale je to nebezpečné. Pokud si takto hrál pornoherec Jakub Janda, tak to je jen úsměvné, ale pokud se toho chytají vlády, tak to ohrožuje svobodu slova, jako i svobodu internetu. Cílem Jakuba Jandy je dnes to stejné, co prováděl Adolf Hitler a jeho nacisté před válkou v Německu. Nacisté vyzývali občany, aby nenakupovali u Židů, pak jim našili žluté Davidovy hvězdy a pak je začali vraždit masově v továrnách na smrt.

První krok, jako i druhý krok už Jakub Janda činí, ač v opačném pořadí než Adolf Hitler. Zpracováním seznamu serverů, které podle Jakuba Jandy, údajně mají šířit ruskou, či proruskou propagandu, či dezinformace, je to stejné co čin nacistů a Hitlera – označení Židů žlutou Davidovou hvězdou.

O tom, kdo šíří či něco nešíří, rozhodují čtenáři sami, jako svobodní lidé. Pokud to činí nějaký Jakub Janda, který pak kolaboruje i s ministrem vnitra, tak to je totalita.

Druhým krokem, který Jakub Janda páchá je skoro to stejné jako nacistická výzva: „Nenakupujte u Židů!“ Jakub Janda nátlakem vydírá soukromé společnosti, aby na serverech, které on dal na seznam, nezanadávaly reklamu. Je to právě ten nacistický krok. Prvně rozesílal e-maily společnostem, které si např. na našich novinách platí inzerci přímo, a vystavoval je tlaku ostrakizace ze slušné společnosti, že inzerují na webech, které on označil jako soudruh cenzor za závadné. Ovšem už nezdělil, že on je autorem toho seznamu. V našem případě to bylo pozitivní, daný oslovený inzerent inzerci navýšil a prodloužil spolupráci o další rok.

Jenže v těchto chvílích zachází Jakub Janda, jako takový „malý Adolf Hitler“ dále. Oslovuje společnosti, které zadávají reklamu na webech pomocí prostředníků (targetové, či proklikové reklamy), kdy toto je daleko nebezpečnější. Daná oslovená a vlastně vydíraná společnost nemám možnost přímé komunikace s provozovateli serverů. A proto jsme i vyzvali klienty České spořitelny, mým jménem, pokud jsou vlastenci, aby tento peněžní ústav opustili, jelikož se připojili k nacistické štvanici Jakuba Jandy a Evropských hodnot pod heslem „neinzerujte tam, kde my jsme určili, že není publikována pravda.“

Ano čtete dobře, partička parazitů placených neprůhledným systémem a z veřejných rozpočtů rozhoduje co pravda je a co pravou není. Tedy dělají z lidí blbce, kteří neumí rozeznat mezi pravdou a lží.

A není náhodou, že pravě v Německu z kruhů probruselské politické třídy zaznívá, že publikování tzv. nepravdivých zpráv, by mohlo být trestáno i vězením. A to je ten třetí krok. Bude i masové vyvražďování odpůrců?

Ano, zase čtete správně, jelikož se nejedná o pravdu či lež, jelikož právě definice Evropského parlamentu, jak rozeznat pravdu či lež je v kostce taková: Kdo kritizuje EU, Severoatlantickou alianci, Spojené státy, řízenou migraci neziskovými a nevládními organizacemi placenými Sorosem, tak šíří lži, proruskou propagandu, je agent Kremlu a šíří dezinformace; je také srovnatelný s Islámským státem. To není dezinformace?

Evropské hodnoty se pyšní tím, že ochraňují liberální demokracii. Ovšem liberální demokracie není demokracií, nýbrž stejnou totalitou, jako byla lidové demokracie, či nacismus. V rámci komunistické lidové demokracie nevládl lid, ale komunistická strana. V rámci liberální demokracie v podání Jakuba Jandy nevládne duch liberalismu, ale absolutní totalita. Jakákoliv demokracie s přívlastkem není demokracií a vesměs samotný přívlastek popírá režim, který má ten přívlastek navozovat.