GLOSA: Petr „Rocky Horror“ Nečas útočí na mistra trapnosti

Největší výsměch vyvolá člověk, který ač je sám zbabělcem největším a při každém zvýšení hlasu zaleze pod stůl, započne hrdinně prohlašovat, že je spasitelem. O Petrovi Nečasovi jsem se mnohokrát vyjádřil, jak velkým hrobníkem ODS je. Jeho další kroky to jen dokládají. Nechal se slyšet, že v čele ODS zůstává a v následujícím super volebním roce porazí Kalouska.

Nevím co je to za cíl politické strany, nebo jejího představitele, když ODS byla hegemonem na české pseudopravici a utkávala se na volebním kolbišti s ČSSD. Petr Nečas asi razí teorii realističtějších cílů. Sám musí vědět, kam za své vlády a předsednictví straně stranu dovedl. Proto je asi pro něj už cíl vyhrát volby nemyslitelný. Ano po dlouhé době započal asi realisticky uvažovat. ODS prostě nemá šanci žádné další volby vyhrát.

Jak se na toto vše tváří členové ODS? Líbí se jim to, že jejich strana se na poli pseudopravice stala pouhou dvojkou? TOP 09 je marketinkový projekt, řízený manažersky přes Kalouska a emočně funguje její Maskot Karel. Ovšem i tak je to hrůzné, když toto účelové sdružení může v našem politickém systému skoro vymazat klasickou politickou stranu, ač si o ní můžeme myslet cokoliv.

ODS se nyní nachází v nelehké situaci, buď členové vyženou veškeré své předsednické špičky od oblastí výše, aby se buď spojili s Kalouskem, nebo si založili svůj účelový a mocenský projekt. V opačném případě ODS čeká stejný osud jako Unii svobody. Pomalá a trapná politická smrt.