GLOSA: Hlupák ze senátu o podplacenosti Ústavního soudu

Snad nejvíce populistický senátor v dějinách, neúspěšný nominant na prezidentského kandidáta a brouk pytlík české politiky, některými nazýván i hlupák, který se spojí jak s čertem, tak i ďáblem, aby se prosadil a žvanil do světa bludy – Tomio Okamura, přezdívaný Pitomio, zase zaperlil. V rozhovoru pro Parlamentní listy uvedl: „Vzhledem k propojení předsedy Ústavního soudu pana Rychetského, pana Zemana a pana Klause nečekám, že bude mít žaloba úspěch. Ústavní soud je už zaplacený, v uvozovkách, prebendami a jeho rozhodnutí nejsou nezávislá.“

Podle čeho tak soudí? Podle toho, že mu jeho ústavní stížnost Ústavní soud zamítl? Stížnost ohledně jeho kandidatury na prezidenta byla zamítnuta, pro absolutní neopodstatněnost a právní chyby, psala ji další populistická figurka, která ráda mluví do všeho a o Hradě v Praze taky snila, jedná se o dominu českého právního prostředí Samkovou. Už jen toto spojení dávalo Okamurovi jasně na srozumitelnou, že nemůže uspět.

Tak jak je to s tou objektivností Ústavního soudu? Sám Okamura je zaujatý a jeho připojení k neplatné ústavní žalobě vůči prezidentovi Klausovi, jelikož byla přijata zmatečným hlasování a hlasování je tudíž jako celá žaloba neplatná, je motivováno jeho osobní neschopností a neúspěšností. Ještě, že je takový, jaký je.