GLOSA: Ostrava diskriminuje své obyvatele

Projekt Sociální inkluze je vysoce diskriminační. Jedná se o projekt, kterým zatím byly předány čtyři byty čtyřem cikánským rodinám. Důvod přidělení bytu je jednoduchý, jsou to Cikáni, kteří slíbili, že budou posílat děti do školy, dále slíbili, že si budou hledat práci a že budou platit podhodnocené nájemné. Celých 40 Kč za metr čtvereční. Způsob úhrady nájemného je taky raritní. Nájem budou obyvatelé hradit spřízněné „neziskovce“, ta pak odvede nájem městu. V případě, že nájem nájemníkem nebude uhrazen, hradí vše „neziskovka.“

Kdo z Vás to má? Pracujete, posíláte děti do školy a máte nájem 40 Kč za metr v nájemním bytě? A v případě, že nájem nezaplatíte, tak jej za Vás zaplatí někdo jiný? Jak jinak toto chování Statutárního města Ostravy nazvat, nežli že toto je diskriminace všech zbylých obyvatel Ostravy.

Ono noví nájemníci jen slíbili, že něco budou dělat a ihned předem dostali odměnu. A co vlastně slíbili? Slíbili, že se budou chovat jako lidé. Tedy že budou pracovat, pardon hledat si práci a posílat děti do školy.

Celým projektem se chlubil na iDnesu.cz náměstek primátora Martin Štěpánek (ODS). Zde nezbývá nic jiného, nežli konstatovat, že ostravská ODS je silně levicová a tvrdě socialistická.