GLOSA: Jak Trautenberk volby prohrál

Kampaň před druhým kolem prezidentských voleb připomínala Krkonošské pohádky, kdy Schwarzenberg vystupoval v roli Trautenberka, ač by měl být spíše hajnej, proto v celé pohádce hajnej chyběl. Kubu zastoupili jeho Karljugent, který v tričkách a s plackami okupoval veřejný prostor, jen bubínek, fangličky a noční pochody s pochodněmi chyběly. Anče si s chutí vystřihla česká „závislá“ média, taková prodejná holka pro všechno. Poznáte, kdo v tom všem byl Krakonoš? Ne, Miloš to nebyl, ten v té pohádce vůbec nebyl, to nebyla pohádka O opilé princezně. Pokud ještě nevíte, kdo byl Krakonoš, tak já Vám to nakonec sdělím.

A už se připravený plán v hlavně moci chtivého pána začal pomalu rozjíždět. Popřel sám sebe, že se ani Schwarzenberg nejmenuje, ale když tak jen Kníže nebo Karel, aby tím popřel své předsednictví v TOP 09 i své místopředsednictví ve vládě a s tím spojený ministerský stolec na Ministerstvu zahraniční věcí. Nechal si vyholit hlavu, nasadil si na ní fialové číro a mátl okolí, že on není on, ale že je něco ušlechtilého, morálního, krásného a jedinečného. Byl dobrý herec, jelikož veškerý svůj hnůj schoval, až vidět nebyl. Jen celý tak nějak zapáchal, čehož se všimlo Anče (média), proto byla spuštěna mediální kampaň o tom, jak voní.

Pak přišly volební dny a vše fungovalo jak Trautenberk chtěl, všichni se divili, že mu to nezatrhl Krakonoš. Vše stále jelo v namazaných kolejích, až to vypadlo, že vše dopadne podle plánů zlého Schwarzenberga, pardon Trautenberka. Volební místnosti se uzavřely a započalo sčítání. V tu ránu uhodil blesk a hrom a přes oblak kouře vstoupil na scénu Krakonoš, který řekl: „Schwarzenbergu, neser!“ A Trautenberk-Schwarzenberg volby prohrál.

Ještě se tam ke konci z jiné pohádky přimotal i Brouk Pytlík: „Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí,“ řekl a šel do své pohádky zpět. Rychlík z Brna, Břetislav Pendolino, nepřijel, asi stále hledal ukradený stát, tak pohádka mohla skončit. A už víte, kdo hrál v této pohádce roli Krakonoše? Pokud stále nevíte, tak už Vám to prozradím. Byli to voliči.

aTeo.cz