Žihadlo presstitutkám: Emigrují čeští novináři? Václav Moravec první na řadě

Prezidenta máme zvoleného. Zděšení novinářů, že jím byl zvolen Miloš Zeman, nešlo zakrýt. Václav Moravec ve volebním studiu na ČT 24, zbělal tak moc, až jeho rtěnka byla viditelnější nežli obvykle. Strnul, shrbil se a začal koktat, jasný projev šoku novinářského, kdy si uvědomil, co se bude dít. To nebude milý senilní dědek, kterého si vzbudí, když bude chtít z něj něco vytáhnout. To nebude ani kultivovaný Václav Klaus, který jej přehlížel. To je Miloš Zeman, který si jej řádně ugriluje, rozporcuje a sežere v přímém přenosu před zraky diváků.

„Vážený pane Železný, měl byste se naučit ústavu, já ještě nejsem prezident,“ poučil hned v první větě Miloš Zeman novináře ČT v přímém přenosu, aby pak nasedl do auta a jel za Václavem Moravcem do volebního studia. Co probíhalo v tu chvíli Vašíkovi hlavou, nevíme, ale musel být zděšen. Hvězdička nafoukanosti a mediálního nevkusu, která arogantně opovrhovala politiky, skákala jim do řeči, zesměšňovala je, manipulovala s nimi, byla v rozhovoru poslušná. Nechala se poučovat, nechala si skákat do řeči Zemanem, a tolerovala stav, kdy jí bylo naznačeno, že má mlčet. To je ale změna.

Čeští novináři, pardon presstitutky, vedly na Zemana štvavou kampaň, kde se jen dalo, lily na něj kýbly hnoje, ale on na to byl připraven, jelikož je zná, proto nebyl překvapen a útočil svými způsoby. Tvrzení Jindřicha Šídla, že je běžné, když deník vysloví sympatii určitému kandidátovi je pravdivé jen do té míry, že je běžné vyslovit sympatii. To ovšem „jeho“ Hospodářské noviny neudělaly, ty aktivisticky vychvalovaly kandidáta degenerovaného a kandidáta opilého špinily. Má to Jindříšek v hlavičce pomotané, asi by se měl o své pilulky rozdělit s kolegy, aby to neměl v hlavě pomotané sám. Ono jeho deník k seriozním příliš nepatří, ale jako humoristický plátek dobrý.

A co to znamená pro nás? Nic. Ono se toho nic moc nezmění ve vztahu novináři a Hrad. Jen co se změní, budou vztahy z Hradu vůči mediálním prostitutkám. Jejich špína nebude přehlížena, bude se s ní profesionálně politicky operovat, bude se na ní upozorňovat a snad u toho bude i sranda. Proto novinářské vtípky na účet Václava Klause a vybízení k jeho emigraci, se vůči těm mediálním mrdkám hezky otočily, nyní by měli sami stát frontu na emigrační letenky, jelikož Miloš Zeman jim vše, možná i vtip na Klause, vrátí i s úroky.