GLOSA: Peake jako Peak hnusu české politiky

Ano to její „e“ na konci jejího příjmení je tam propašováno, správně je PEAK, tedy vrcholek. Navíc pokud je součástí této vlády, tak právě ona je ten vrcholek toho hnusu, slizu a odpornosti. Buďme rádi, že její život na Ministerstvu obrany byl jen jepičí. U slova jepičí nechť si čtenář přesmyčky dělá sám, slovo libovolně rozděluje, přidává třeba i „v“, ale to je zbytečné.

A co vláda? Vláda se udrží, Karolínka si vylíže rány, nebo si je nechá vylízat – opět povolena bujná fantazie čtenářů – a pojede se dál, kdo maže ten jeden.

Ovšem můžeme spekulovat o důvodu jmenování Karolínky na Ministerstvo obrany. Byla jmenována, aby sestřelila pana generála a tím její úloha skončila? Komu Picek vadil, že by Kalouskovi? Kdo vyvrátí, že byli dohodnuti všichni na tom, že to bude hra? Výzva strany – nestrany LIDEM nebo jak si to uskupení s telefonní budky říká, aby ministři za toto uskupení podali demisi, je směšná. Protože jí mají podat až po vánocích, takže si Peake (Peak hnusu) ponechala čas na taktické vyjednávání, nebo na přeskupení, nebo to tak bylo jen dohodnuto.

Navíc tato vláda nepředpokládá, že by musela daňový balíček přehlasovat ještě jednou, věří prezidentovi, že daně zpět do sněmovny nevrátí. Rychlost Václava Klause při odvolání ministryně byla neobvyklá, co za tím vězí? Pan prezident si může Nečase v posledních dnech svého mandátu vychutnat jako pečené prasátko.

aTeo.cz