Když se krysa bojí, tak v koutě prská na vše, i na stíny; Miloš Zeman si dělal srandu a Sobotka se pokálel strachy

Miloš Zeman se proslavil již v začátcích svého veřejného vystupování, ještě před listopadem 89, kdy tak nějak snad i vtipně glosoval tehdejší přestavbu. Není se co divit, že ve svých komentářích, které někomu připadají humorné a někomu ne, pokračuje celou svou politickou kariéru.

Michail Timofejevič Kalašnikov

Michail Timofejevič Kalašnikov

Tehdejšímu ministerskému předsedovi Václavovi Klausovi vzkázal, že jeho vládě půjde po krku a Václav Klaus si z toho do kalhot nenadělal. Miloš Zeman zaťal i do své řady, když pak jak šel vládě Klause úspěšně po krku a vyměnili se ve Strakové akademii, tak na adresu svou a svých ministrů prohlásil, že jeho vláda je vládou sebevrahů. Také se nikdo z jeho ministrů nepodělal strachy, že budou muset třeba i skákat z oken, či pod vlaky.

Miloš Zeman dokonce prokázal i své vypravěčské umění, když glosoval společný let vojenským vrtulníkem s Václavem Klausem na Moravu stiženou povodněmi, kdy sám uvedl, že Klausovi řekl, že kdyby ta helikoptéra, kterou oba letí, spadla, tak celý národ by byl spokojený. Načež prý Klaus se Zemanem neměl celý let mluvit. Ten kdo letěl podobnou vojenskou helikoptérou ví, že se tam toho moc namluvit, díky randálu stroje, nedá. Miloš Zeman tak ukázal, že je i bavič.

A vidíte ani tehdy si Václav Klaus nenadělal do gatí. Prostě každý inteligentní člověk ví, co je to humor, co je to nadsázka a co je třeba i tak ostrý humor, že se smějete, ač to je hořké a někdy to i bolí.

Václav Klaus si díky své profesionalitě vybudoval falešnou pověst suchara, který nemá smysl pro humor, ale jen co opustil funkce politické, tak usadil reportéry nejmenovaných novin. Ptali se jej, kam by rád kandidoval a Václav Klaus jim ve svém Institutu s úsměvem prozradil, že na prezidenta zeměkoule – pochopili to všichni.

Když se krysa bojí, tak v koutě prská na vše, i na stíny

Sobotka už jednou pěstí dostal

Sobotka už jednou pěstí dostal

„Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje kalašnikov,“ odpověděl včera na otázku z publika Miloš Zeman v Tišnově, kdy otázka zněla: „Dobrý večer, pane prezidente, já bych vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu.“

A Slávek Sobotka se posral: „Jsme s vysokou pravděpodobností jedinou zemí v civilizovaném světě, kde prezident vyzývá k zabití předsedy vlády. Já se s tím vyrovnám, ale vadí mi, že tím Zeman děsí moje děti, celou rodinu a přátele,“ řekl Sobotka zpravodajskému serveru Novinky.cz.

Tak já si spíše myslím, že jsme jedinou zemí v civilizovaném světe, kde premiér je idiot. Chcete vidět idiota? Jděte se podívat do vlády. Já to četl jednou, dvakrát, třikrát, i vícekrát, ale nikde nevidím v těch slovech, že by Miloš Zeman vyzýval k zabití předsedy vlády.

Přiložím dole i video, aby i nevěřící Tomáš uvěřil. A navíc dodávám, nelze vyzývat k likvidaci něčeho, co ani nemáme – Sobotka není premiér je to jen takový bruselský anální kolíček, který je zastrčen vždy v té správné zadnici, takový bez koulí a evidentně i bez mozku. Když se krysa bojí, tak v koutě prská na vše, i na stíny.