Chomutovské momentky – pátek 12. 10. 2012

V Chomutově jsem potkal hodně lidí a komunikoval s nimi na ulici a zjistil, že jejich rozčarování ze stávající politické scény je opravdu alarmující. Strany vládní koalice pod vedením premiéra ženou přímo voliče k různým komunistickým opozicím. Pravicová vláda předvádějící socialistické vládnutí, plné prázdných řečí a bez reálných a viditelných výsledků je opravdu morem pro pravicového voliče.

Pravicový volič je zklamán, a pokud k volbám dojde, tak bude pravicové strany volit s určitou nevolí. Velká masa nerozhodných si vybere levici a její populismus, že rozdělování je pro ně nejlepším receptem na blahobyt. Jenže nějak neříkají, odkud budou brát. Protože zvyšování daní, které předvádí kabinet, taky kritizují. Takže zase, jak je dlouhodobým zvykem, jen předvolebně lžou.

Týden v Chomutově rychle utekl. Ovšem naděje zůstává, že i v takto složitém sociálním prostředí, které zde je, vše dopadne, tak aby vývoj nešel ještě horším směrem. Pokud krajské volby nedopadnou valně, tak věřím, že Chomutovsko bude mít silného senátora, který ví, CO CHCE a ví, CO NECHE.