Václav Havel měl údajně o sobě v roce 1978 prohlásit, že je depresivní psychopat

Osoba Václava Havla mne vždy nechávala v absolutním poklidu, považoval jsem jej za loutku, která žvatlá, co mu jeho řídící agent přikáže, jak za normalizace, tak po jeho zvolení prezidentem. Ovšem blíže jsem se o něj začal zajímat až po jeho smrti, kdy jsem si naivně myslel, že bude od něj pokoj. Otázka zní, co by on sám na to řekl, že z něj je budován kult osobnosti po vzoru stalinistických vůdců, něco jako kult Stalina, Lenina či Kim Ir-sena?

God Havel Forever

God Havel Forever

Mailem z freemailové adresy, která byla nic neříkající a neidentifikovatelná, mi byl zaslán údajný list spisu tehdejšího SNB, na kterém je uvedeno, že Václav Havel ke své osobě, co se týče zdravotního stavu, měl uvést: “Cítím se jinak zdráv, ale je pravdou, že jsem byl před 20 lety vyšetřován na psychiatrii – mám dojem že to bylo ke Karlovu 11 /ssnf ps. ch. klinika Dr. Dobiáše/ – byl jsem hodnocen jako depresivní psychopat.” Dole pak podepsat a tak s tím souhlasit.

List spisu je datován k 31. 1. 1978. Zda jde o autentický list, či o nějaký podvrh, to nechť laskavě posoudí čtenář sám:

 Havel depresivní psychopat