Uctěte dnes památku mrtvých a taky obětí nacistického pogromu v Oděse z 2. května 2014

Dnešní den má hlubší symbolický význam. Křesťanský svět uctívá památku mrtvých. Vzpomeňte si na své předky a upravte jim hroby. Umírá vlastně jen ten, kdo je zapomenut. V našich srdcích žijí nadále. Dnešní den je ovšem i smutným výročím nacistického pogromu, kdy dne 2. května, tedy před půlrokem upálili za živa nacisté účastníky Antimajdanu v Domě odborů v Ukrajinské Oděse. Nacisté za podpory nacistických ukrajinských bezpečnostních složek odpůrce nacismu na Ukrajině zavřeli do Domu odborů, který následně zapálili. Ty, kteří se pokusili kruté smrti v plamenech ohně uniknout, nesmlouvavě postříleli.

foto cenzurováno na základě cenzury Google AdSense

Tato hrůza byla spouštěčem v srdcích rusky mluvících Ukrajinců, k iniciativě obrany jejich domovů a životů. Začaly se formovat první domobrany, aby se lidé bránili před nacistickými hrdlořezy. Začala vznikat myšlenka osamotnění se od Ukrajiny. Byly vyhlášeny lidové republiky v Doněcku a Luhansku, které pak vypsaly referendum, ve kterém drtivá většina voličů na východě tehdejší Ukrajiny řekla: „Nenecháme se vraždit, chceme samostatnost.“ Po tomto referendu, byla ustavená Novoruské unie Doněcké a Luhanské lidové republiky. Dnes tamní obyvatelé volí parlamenty a prezidenty obou nových republik.

Přijďte i Vy uctít jejich památku a zapálit svíčku. Praha 15:00 – Staroměstské náměstí. Brno 14:00 – Malinovského náměstí

Ti, kteří neuznávají právo na sebeurčení rusky mluvících na Donbase, schvalují nacistickou genocidu a etnické čistky, které mají za následek tisíce mrtvých civilistů, žen, dětí a starců, tak jako i milion utečenců, kteří před nacistickým pogromem v 21. století, který podporuje USA, EU a země NATO, uprchli do Ruska, aby ochránili své holé život.

Uctěme proto památku zesnulých a nenechme válečným štváčkům přepisovat dějiny. Mějme stále na paměti, že lidský život je to nejcennější a není možné schvalovat jeho maření za dosažení politických cílů. Ovšem je možné schvalovat sebeobranu a bránění svého majetku, obydlí a holých životů proti tyranii.