Libertariáni se motají v kruhu, když se snaží najít jeho kvadraturu

Slovo libertarián vzniklo velmi chytře, jelikož tato politická ideologie se snaží nadřazeně oslovovat inteligentnější jedince, a proto musí prvotní oxymóron maskovat. Jaký protimluv? Libertariáni jsou prý „pravicoví liberálové.“ Ovšem představa, že cokoliv co je na pravici, je i liberální, ve vztahu ke společnosti, tak zavání protimluvem, anebo přímo podvodem. Buď jsou pravicoví. Potom nemohou být liberální. Anebo nejsou pravicoví a pak to mohou být i libertariáni. Liberálové prostě mají velmi blízko k anarchii.

Svobodná kvadratura kruhu

Svobodná kvadratura kruhu

Je jedno zda si říkají po staru liberálové, nebo libertariáni, pořád je to radikální levice. Ani jedna z těchto ideologií není pravicová a ani pravicovou být nemůže, protože prosazuje revoluční myšlenky a nikoliv vývoj na základě tradic a zkušeností.

Ano, jedno si přiznejme. Libertariáni se snaží prosazovat volný trh, což je prostředí se samoregulací s minimální intervencí. Tzv. liberální ekonomika, tudíž ekonomika, která funguje nejlépe, ale na druhou stranu se řídí vlastně sama, tudíž je to anarchie. A tady je zakopán pes, proč si libertariáni lepí na hruď pravicovou nálepku. Ale jsou tím směšní, jelikož jen nízký člověk nadřazuje ekonomiku proti společnosti a morálce.

Proto když uslyšíte mekotat české libertariány, kteří využili konzervativců k tomu, aby jim sbírali podpisy pod petici k registraci SSO (Svobodní) a pak je vystrnadili a zahnali, o tom jaká jediná a výlučná pravice jsou, tak se jim můžete klidně a s čistým svědomím smát přímo do očí. Nejsou pravicí, jsou jen levicí, která přijala volný a minimálně regulovaný trh.

Kritika Evropské unie z úst libertariánů je logická, avšak zase to nemá nic společného s pravicí. Evropská unie, tak jak je nyní vedena socialisty a nemarxistickou levicí je prostě špatná. Ale to nic nemění na tom, že kolega z libertarián kritizuje svého levicového kolegu v rámci Evropské unie, na tom, že prosazují kulturní revoluci, která vede k likvidaci tradiční rodiny a křesťanských základů evropské společnosti, která je tvořena suverénními národy.