Co by lidoví odpůrci církevních restitucí měli vědět. Jde hlavně o odluku církví od státu. Proto všichni co proti restitucím brojíte, chcete v budoucnu platit výstavbu mešit ze svého?

Socialisté a komunisté a jiní “humusní isté”, mají plnou hubu církevních restitucí, jako že je to největší podvod století a podobně. Ono na jednoduchém tématu jsou levičáci schopni populisticky stavět neskutečně dlouho. Důležité je ovšem upozornit na několik důležitých faktů, které jsou veřejnosti zatajovány. Proč? Úmyslně nebo jen z hlouposti politiků? Vzhledem tomu, že hlavními vlajkonoši proti církevním restitucím jsou právě socialisté, tak zde vzniká podezření, že účelovou lžou.

Finanční dopad je oproti jiným socialistickým tunelům minimální

Jedna z předních lží o církevních restitucích je jejich finanční dopad. Máme tady daleko více různých tunelů, které nás jako daňové poplatníky stojí daleko více peněz, nepoměrně více. Církevní restituce jsou jen malinkým zlomečkem zbytečně vyhazovaných peněz, které jsou účelově, ale taky legálně daňovému poplatníkovi loupeny. A to jsou už jednou tyto peníze pod pohrůžkou vězení za neplacení daní ukradeny.

A právě v případě vyrovnání s církvemi by se jednalo po dlouhé době ke správně účelově vynaloženým penězům. Kdybychom tento krok nepovažovali jen za spravedlivé vyrovnání s minulostí a komunistickou zlodějinou, tak bychom tam mohli vidět i velice rozumnou investici.

Evropská unie a náklady s ní spojené několikrát násobně stojí více každý rok než církevní restituce. Dále dotace na přimíchávání sajrajtů z řepky do paliv, likvidace našich motorů. To všem je daleko dražší než nějaké církevní restituce. Fotovoltaika nás ročně stojí více než církevní restituce. Proč u těchto témat socialisté nebrojí? Protože jim to vyhovuje.

Tak proč by socialistům vadila církev se svým majetkem, který stejně vesměs ve většině chátrá. Proč jim vadí finanční vyrovnání za majetek zničený nebo který vydat nelze? Církve pak budou zcela soběstačně a finančně na státu nezávislé. Ono součástí je i odluka církví od státu. A to je asi základní problém.

Odluka církví od státu. Po restitucích a odluce nedostanou islamisti na mešitu od státu ani halíř

A to je zakopaný pes církevních restitucí. Po jejich dokončení budou církve na státu finančně zcela nezávislé a nebude možné církve podporovat či je dotovat ze státních peněz. Proto žádná církev nebo náboženská společnost nebude mít nárok ani na jeden halíř ze státního rozpočtu. A socialisté si své voliče po celé Evropě vyrábějí tím, že importují do svých zemí anticivilizační představitele z řad muslimů, kteří v Evropě nechtějí dodržovat naše pravidla, ale chtějí jen sát naše finanční zdroje, tím si Evropany otročit.

Takže boj socialistů proti církevním restitucím a odluky církví a náboženských společností od státu je motivován právě tím, aby pak mohli podporovat islamisty a Ti mohli za naše peníze v České republice stavět mešity a šířit svou středověkou antikulturu.

Takový František Bublan je mezi islamisty a islamistickými radikály, či teroristy velmi oblíben, jenže toto je o něm všeobecně známo, tak proto se patrně v honu na křesťanské církve a náboženské společnosti v rámci církevních restitucí neangažuje. To by byl pravý úmysl socialistů ihned odhalen, že nejde o peníze, ale že jde o to, aby tyto peníze nedostaly církve křesťanské, ale mohli je dát islamistům.