Někdo měl nadbytek salámu a chyběla mu houska

V Chomutově někdo popravil mafiánským stylem pana Housku, vlivného kmotra ČSSD, píší snad všechna česká média. Partner sociální demokratky Vaňhové, bývalé hejtmanky Ústeckého kraje, nynější náměstkyně hejtmana stejného kraje, byl najit zastřelen v garáži u jejich domu. Chomutov žije krutou realitu politické vraždy. Ano politické, jelikož za obchody politika vesměs stojí i politika. Nebuďme naivní. A už se objevují teorie, kdo si jeho popravu objednal. Média odhalují chomutovské propojení v byznyse a spekulují. Nebál bych se říci, že vypouštějí kachny. Nepřidám se, ale zamyslím se jiným směrem. Když tak vypustím holuba…

Město na severu – tak trochu jiná realita

Chomutov je malé město, které bylo po válce vysídleno a osazeno novým obyvatelstvem. Dnes jsou chomutovské elity, tak jak na malých městech, tvořeny lidmi, kteří se znají mezi sebou. Co politiky se týče, tak se znají přímo napříč politickým spektrem, oni tam prostě spolu žijí. Navíc Chomutov má hodně sociálně slabých a cikánů, proto střední třídu a vyšší třídu v Chomutově tvoří jen několik stovek lidí. A je logické, že se komunální politici znají, když stále spolu zasedají.

Sociálně demokratický kmotr Houska byl mafiánsky popraven

To na úvod, aby byly pochopeny místí podmínky, obzvláště pro Pražany, je to tam jiné a je to navíc sever. Proto různé spojování s místními podnikateli a Houskovou činností je zcela jasné, ale vymýšlení spikleneckých teorií, zda je to aktivita Nováka. Anebo je bývalý primátor, který je nyní ve výkonu trestu, další na řadě, jsou jen spekulace hodné bulváru. Houska byl politický podnikatel a podnikající politik, za jeho likvidací může být opravdu kdokoliv, nechme to proto policii vyšetřit.

Politická mafiánská poprava

Zaujala mne vypuštěná bublina, že dům exprimátora Nováka měl být ve stejný čas vykraden, kdy byl Houska popraven. Podle získaných informací o tom ve městě nikdo neví, policie to nekomentovala. Podle zdroje blízkému primátorovi Marešovi, není ani současnému primátorovi známá informace, že by dům Nováka byl vyloupen, takže další kachna? A účelová?

Tak mne napadá, není za tím něco jiného? ČSSD nyní zažívá bratrovražednou bitvu mezi haškovci a sobotkovci. Chtěl někdo jasně ukázat, co se může stát, když se jste proti sobotkovcům? Mohla to být vražda čistě politická, pro názor? Kdo ví. Houska totiž aktivně podporoval Michala Haška. Jako šestý v řadě mafiánským způsobem popravený sociální demokrat po roce devadesátém minulého století, by mohl být první politickou obětí sociální demokracie.

zdroj obrázku: www.petrstepanek.cz