Zákaz kouření po česku… Zákon bude a hospody stejně budou plné kouře

Češi mají jeden velice zajímavý sport. A jsou v něm velmi úspěšní. Mistrně obcházejí legislativu a dělají ze zákonů trhací kalendář. Mohou za to občané nebo politici, co zákony vyrábějí? Politici. Zákonů s příkazy a zákazy je moc, proto jejich kvalita je minimální a hlavně zapomínají, že jedna norma druhou vylučuje, upravuje a pozměňuje. Proto si předem dovolím tvrdit, že v českých, moravských a slezských hospodách se bude kouřit i po zavedení zákazu kouření v restauracích. Teda pokud projde pozměňovací návrh nyní platné legislativy, tak jak jej političtí amatéři od neStBáka Babiše z ANO ve sněmovně předložili.

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Zakazovači, přikazovači a jiní idiotští devianti vždy tvoří určitou část společnosti. Jejich cílem je oklešťovat svobody jiných. Majitel hospody podniká, investuje a vydělává. Pokud někomu vadí v takové hospodě kouř, když se tam kouří, tak má volbu jít do nekuřácké, tudíž dnešní stav nediskriminuje nikoho. Hospodský předem ví, že určitá klientela se mu vyhne. Pokud kouření zakážete, tak budete diskriminovat, jelikož kuřák nebude mít volbu. Ano, ti co volají po zákazu, jsou devianti a nemají rádi svobodu, jsou to lidská prasata a tečka. Naštěstí jsou ale velmi hloupí, tak se jim hospodští a kuřáci vysmějí i po zákazu kouření a v hospodách se bude vesele kouřit dál a legálně.

Novela předpokládá, že se nebude smět kouřit v provozovnách veřejného stravování, to v překladu z odborné řeči znamená ve všech restauračních podnicích, kde se vaří. Tak to dává jistotu, že v putikách a nálevnách se bude hulit jako z fabrických komínů i po zavedení zákazu. Co tím sledují? Ukazují další svou tvář. Zakazovači a přikazovači ve své obludnosti lidi velmi rádi ponižují. Chceš si u piva zapálit, tak jdi mezi největší „verbež.“ Naštěstí tomu tak nebude a inteligentní provozovatelé restaurací umožní zcela legálně kouřit i tam, kde se bude vařit a podávat jídlo.

Recept je jednoduchý jak obejít zákaz kouření a napomůže tomu byrokracie sama ve své omezenosti. Dnes pokud chcete provozovat restauraci tak je k tomu potřeba živnostenských list. Tudíž pokud nejste právnická osoba, tak Vám přidělí IČ. Právnické osobě udělí živnost na IČ, kterým taková právnická osoba již disponuje. Dále pak máte jako provozovatel provozovny a restaurace je provozovnou, tuto provozovnu registrovat a přidělí Vám Identifikační číslo provozovny (IČp), aby měli byrokrati vše pod kontrolou a tady je fígl, jak zakazovače poslat do háje.

Restaurace s minimálně dvěma místnostmi budou tak mít dvě IČp, tedy dvě fyzické provozovny, jedna bude s kuchyní a podáváním jídel a druhá jen výčep s podáváním nápojů a tam bude legální kouřit. A jíst? Taky. Žádný zákon nezakazuje jíst, teda pokud ho takto neupraví… Provozoven může být v jednom domě nesčetně, takže milí přikazovači, zakazovači a jiní devianti, vidíte, jak jste tupí? A toto není jediný fígl, jak z Vás udělat idioty, ale je prostě nejlepší.