GLOSA: Pro novináře byl Němec blbeček, bude jím pro ně i Hudeček?

Tak se sešla velká voda s velkou dobou a Praha připomíná opět Benátky. Ovšem situace je odlišná od té minulé, teda spíše co se mediální záplavy týče. Ono vždy když nás zasáhne nějaká přírodní katastrofa, tak to ihned spouští v podání redaktorů na ČT 24 i katastrofu mediální. Nepřetržité vysílání o ničem a kdejakým obšoustem, který se vyjádří ke všemu. Navíc všiml si někdo z Vás útoků do zatupujícího říšského, pardon pražského primátora Hudečka?

Igor Němec když kormidloval Prahu při velkých povodních, byl kritizován, že neodhadl, kdy bude kulminace a že si nechal vytopit metro. Hudeček pro jistotu po vzoru svým taťků, kteří jej uplácali k obrazu svému (Kalousek a Schwarzenberg) někde ožralý spal. Kde měly být protipovodňové zábrany, dovezli písek. Jenže Praha připomínala i socialistickou stavbu. Kde měli písek, tak tam neměli lopaty, a kde měli lopaty, neměli písek. Některé městské části neměly díky koordinaci magistrátu ani písek, ani lopaty a ani protipovodňové zábrany, ovšem vody měly nadbytek.

Takže sečteno a podtrženo, šlo zase jen o co? O koryta. Ovšem ne o koryta řek, ty se stále úmyslně ničí, aby se koryta politických prasat plnila penězi. Otázka zní: Odkud teče voda v řekách? Od pramene. Proto začněme s protipovodňovými opatřeními u pramenů, jako s meandry potoků, říček, výstavbou suchých ploderů. Tak prvně tyto opatření jsou levnější, vodu v krajině zabrzdí a ta do nížin a velkých toků stéká pomaleji. Zadruhé takové opatření nepotřebují krizové štáby, řídí se samy, jenže to by pak ti politici nemohli ujídat z veřejného různými pofiderními zakázkami na zbytečná a drahá opatření v Praze a navíc by se museli Pražané podělit s těmi, kde ty prameny jsou. Nemyslitelné.