Žihadlo pro hloupého Honzu české politiky aneb jak se Honza zadlužil až na půdu

Podle ČTK zbyly Honzovi Fischerovi po neúspěšné volební kampani, o stolec na Hradě v Praze, dluhy vy výši nějakých sedmi až osmi miliónů. Na svém transparentním účtu, který musí mít ze zákona každý kandidát na prezidenta, má jen nějaký 17 tisíc korun. Podle Mladé fronty DNES, ovšem sponzoři na neúspěšného Honzu zapomněli a nemají se k další podpoře. Takže se potvrdilo co? Takže se potvrdilo jediné, že je to opravdový hloupý Honza české politiky. Nejen, že se stal kandidátem na plný úvazek a dal výpověď v lukrativní práci, ale ještě mu zbyly milionové dluhy.

Kdo Honzu přesvědčil, aby kandidoval? Kdo Honzovi nakukal, jak je neodolatelný, že vlastně vítězství má v hrsti a snad i v prvním kole? Kdo Honzovi poradil, aby se zapojil aktivně do kampaně a otravoval lidi na soukromých akcích, divadelních představeních, koncertech a jinde. Kdo Honzovi poradil, aby své portréty na billboardech, kde vypadal odpudivě, po republice vyvěsil. Kdo mu poradil, aby vůbec k lidem mluvil?

Do doby, kdy byl jen jakýsi kdosi na obláčku, na kterého si všichni pamatovali jako na líného Honzu, kdy vládl coby premiér vlády, která vlastně nic nedělala, a proto byla oblíbená, byl populární. Jen co se odkopal a začal si hrát na Honzu Nebojsu, tak jeho preference prudce padaly a u voleb propadl.

Můžeme si myslet, že to někdo naplánoval, jak božského Honzu neomylného zlikvidovat a z české politické scény odstranit, jelikož jej ostatní ryby z rybníka naší politiky nechtěly pustit do své vody. Ale bližší vysvětlení je nasnadě, to že je to prostě jen hloupý Honza a může tisíckrát tvrdit, že není žádný Honza, nýbrž Jan. V našich vzpomínkách bude zapsán, jak sám se zapsal. Nyní jen zbývá sledovat, jak své dluhy tento slizký kandidát na prezidenta uhradí. Můžeme děkovat bohu, že jinak nebystří voliči prohlédli a zjistili, že hloupý Honza na Hrad nepatří.