GLOSA: Pikaču na obraně řádí jako pominutá a umanutá černá ruka

Jmenování Karolíny Peake do čela Ministerstva obrany bylo doprovázeno nevolí, nechutí, nesouhlasem, nepochopením i odporem. Nová ministryně si ještě své nové hnízdečko ani pořádně neprohlídla a už začala řádit. Prý je třeba mít Ministerstvo obrany civilní, tak proto musel být jeden z málo odborníků, kteří nám ještě zůstali (generál Picek), z ministerstva vyhozen. Nečas se zlobí. Jenže bába z Rožnova, by se právě zlobit neměla. On sám musel vědět, čeho je Karolínka schopná, když jen díky své cílevědomosti a touze po moci rozložila VV (politický projekt na vysávání státních peněz), málem rozložila i vládu, aby pak přišla jako spasitelka. Jenže tato spasitelka neskutečně páchne nečestností. A sám premiér ji na obranu navrhl.

Saša Vondra měl své mouchy, ale s vojáky to uměl kamarádsky a tak nějak chlapácky. Jak bude s vojskem komunikovat Peake? Když se zbavila generála? Pan Picek je určitě gentleman, ale důstojnická čest by mu měla velet, aby jakýkoliv další společenský a pracovní kontakt s ministryní, byl doprovázen jeho projevem nevůle, že právě ona ministryní je. A co zbylá část vojska? V armádě vždy platilo, chlap může být kamarád, když je mezi námi ženská, tak leda jako madrace.

Mám jen velké obavy, aby naše armáda neskončila pod vedením ministryně Karolíny, jako jedna jednotka v Afganistánu. Měli návštěvu, při které host Babica griloval, pak se z toho všichni do jednoho, včetně kuchaře fujtajbla, posrali. Ono to tak vypadá, že pod vedením Peake se poserou, a řádně, v armádě všichni.