Politická korupce Babiše a Zemana; Oba budou trafikanti

Krátká úvaha a zamyšlení nad budoucím politickým vývojem. Všichni, kteří sledují politické dění vědí, že volby do Poslanecké sněmovny byly zahřívacím kolem před volbami prezidenta republiky. Babiš drží Zemana v kleštích. Zeman drží Babiše v kleštích. Tak se dva predátoři domluví, než aby se pokusil sežrat jeden druhého. Padli by oba.

Radek Velička

Možný vývoj situace, kterou již Miloš Zeman avizoval. Prohlásil, že je ochoten a připraven pověřit Babiše složením vlády i za situace, kdy jeho první pověření dopadne tak, že první vláda Babiše nezíská ve sněmovně důvěru. Sněmovnu svolal Zeman nejpozději jen jak to šlo, aby noví poslanci nemohli vymyslet dalšího prezidentského kandidáta. Tím se okruh kandidátů uzavřel.

Jakmile bude ustanoven předseda Sněmovny, tak Zeman bude vědět, kdo bude jako druhý pověřovat někoho k sestavení vlády, jelikož třetí pověření po dvou neúspěšných, tedy že pověřenec ve Sněmovně nezíská důvěru pro svou vládu, je již na předsedovi dolní komory. Zeman Babiše pověří patrně až po zvolení předsedy Poslanecké sněmovny.

Babiš se domluví se Zemanem takto: Ty mi dáš vládu a já podporu v prezidentských volbách, aby jsi byl opět prezidentem.

Jak známe Zemana, ten umí počítat a Ústavu využívá do slova bez zbytků. Vláda bez důvěry může klidně vládnout až do doby, kdy Miloš Zeman nastoupí svůj nový mandát a bude mít již zase dva pokusy pověřit někoho sestavením vlády. Tudíž tím se o minimálně 3 měsíce odsouvají předčasné volby. Sní Zeman o 4 pokusech pověřit Babiše sestavením vlády? Dvakrát v tomto mandátu a dvakrát v tom příštím?