Odpustili bychom Slávkovi Sobotkovi sebevraždu? Já asi ano. A co Vy?

Skoro premiér České republiky a předseda socialistů Slávek Sobotka je takový přírodní úkaz. Jako subtilní panáček velí a buzeruje národ. Jeho odpůrci jej zesměšňují označením Bohoušek. Ale v jeho okolí je to Slávek, snad nikdo mu ani jinak neřekne.

Úsměv šelmy

Úsměv šelmy

Proč Bohoušek ano a proč Bohoušek ne. Tak prvně je to zdrobnělina a on není milý, ale nechutný pro své postoje, jednání a slizkou povahu. Tak proto asi ne. Ale zase je třeba dát za pravdu lidem, co jej tak označují, jelikož bohoušek, když se píše s malým „b“, je ohříváček do piva.

Tudíž trubička s horkou vodou, která se zastrčí do načepovaného piva a tím se to pivo oteplí. Tady by podobnost byla, jelikož Sobotka, jako ten bohoušek, je zastrčen v zadnici bruselských diktátorů a v zadnici Frau Merkel, nebo snad i v jiném orgánu.

A tím bychom málem vyčerpali osobnost Slávka „Bohouška“ Sobotky. Ovšem jeho klukovský smích není taky klukovským smíchem, ale spíše připomíná smích pacienta po dokonalé a absolutní lobotomii. On v rámci své povahy malého psíka, za pochvalu svých páníčků v Berlíně, Bruselu a Washingtonu, je ochoten zlikvidovat občany České republiky.

Proto pokud měl někdy Slávek trochu cti v těle a trochu rozumu, jako i odpovědnosti, tak jeho poslední a navíc i rozumný krok by byl, kdyby si prohnal kulku hlavou. Ano, je to hřích, ovšem odpuštění by se mu patrně dostalo. Tento text není výzva, není návod, je jen zamyšlení, zda by se Sobotkovi takový čin dal odpustit. A to je na Vašem zvážní milí čtenáři. Co myslíte?