Apokalypsa: Třetí globální vojenský konflikt by nebyl jen mezi USA a Ruskem. Obama za pomocí Britů aktivizuje i některé bývalé britské kolonie

Zamysleme se nad globální politikou více zeširoka nežli jen přes úzký profil černobílého vidění USA versus Rusko. To se nám jen váleční štváči snaží namluvit, že pokud padne Rusko, tak bude ve světě klid a zavládne mír. Spíše právě naopak. Dnes je Ruská federace spíše tím jazýčkem na vahách, který udržuje relativní klid a drží fanatické válečnické štváče z USA na uzdě. USA jsou národem krvežíznivým, který vznikl na potocích krve původních obyvatel a na separatistické válce s Velkou Británií. Dále pak na krvavých majetnických válkách s Mexikem, či anektováním Texasu. Navíc po celou dobu existence USA mají své vojka někde v cizině jako agresoři.

Obama v kápi Satana

Obama v kápi Satana

V žádném případě nebudu v následujícím textu obhajovat pozice Ruska, jelikož jakákoliv zahraniční politika, která je dělána velkou vojenskou velmocí, je sporná. Ovšem pamatujme na jedu základní poučku: Dva velcí se hádají a jeden skoro velký se stane obrem a pak se směje. Čína zatím z celého ruskoamerického konfliktu jen těží. Naopak Evropa děsivě oslabuje, ale co další lokální mocnosti?

Kanada a Rusko

Pokud by se Vám zdál vojenský spor mezi Kanadou a Ruskem překvapivý, tak jen málo sledujete kanadskou zahraniční politiku. Kamenem úrazu není vůbec nic překvapivého. Jsou to nerostné suroviny v Arktidě. Vzhledem, že obě mocnosti si brousí na Arktidu zuby, tak spor může rozhořet velmi brzo. Minulý měsíc, dokonce ministr zahraničí prohlásil, že Kanada klidně použije vojenskou sílu na obranu své svrchovanosti v Arktidě proti Ruské federaci.

Zatím Arktida je zemí nikoho, tak jako Antarktida je vlastně pod jakousi mezinárodní správou. Kanadské prohlášení je udivující ve světle toho, že Ruské průzkumné expedice zahrnují jen tzv. zamrzlé pobřežní vody pod kuratelou Ruské federace, co se průzkumu v rámci možné těžby týče. Jinak v Arktidě může vědecky operovat v mezinárodním prostoru kdokoliv.

Je Kanada verbována USA, aby v rámci Arktidy dráždila ruského medvěda? Kanada patří do klubu USA s vazaly přinucené k ekonomické poslušnosti. Třeba by se po nějakém ozbrojeném sporu vrátila Aljaška zpět do rukou Rusů, kteří jsou zatím pro válku v polárních oblastech nejlépe připraveni a vyzbrojeni.

Austrálie a Čína

Možnost sporu mezi Říši středu a Trestaneckou kolonií Velké Británie doutná taktéž několik let, jelikož v rámci Tichého oceánu historicky dominují USA, po poražení Japonska v II. světové válce a Australský svaz má stejné ambice jako všechny bývalé a velké kolonie Velké Británie. Svou agresivní hraniční politiku předvádějí především v severních vodách, kdy některé ostrovy okolo Nové Guiney po vzoru USA, tzv. spravují. Okupace je vhodnější slovo.

Ovšem Čína v rámci ekonomické konjunktury tamního státního kapitalismu řízeného komunisty investuje nemalé prostředky do vojenského námořnictva, kdy především operuje v Indickém oceánu, aby si zajistili bezpečnost při plavbách západním Indickým oceánem. Tato námořní strategie vychází s vysokých aktivit ve východní Africe, kde Čínská lidová republika převzala roli rozpadlého Sovětského svazu, kdy Jelzin nechal znovu obnovené Rusko chátrat.

Letos začátkem roku byla australská vláda včele s ušatým Tonym Abbottem v šoku, že si čínské námořnictvo v mezinárodních vodách Indického oceánu uspořádalo cvičení a dokonce použilo ostrou munici. Pro USA je to zcela běžné. Výsledek? Posílení kontinentu USA v Australském svazu o více jak 300%.

USA a Argentina

Napětí mezi Argentinou a USA je zase provokováno z USA, kdy severoamerický ekonomický diktátor v rámci amerického kontinentu se rozhodl vysát latinskoamerického partnera. Ono se to půjčovala Argentině na vysoké úroky, dokud byli u vlády představitelé, kteří byli oddání USA. Dnes to není tak jednoduché, smlouvy se dodržují a diktát USA, tak nějak na prezidentku Argentiny nefunguje. Ta ostatně je obratnější politička než dnešní nemehlo v rámci zahraniční politiky z Bílého domu, které spíše připomíná nějakého afrického křováka bez rodného listu.

Jak umí Argentina bránit své zájmy, které si za zájmy vytýčí, a nemusí být ani moc legitimní, předvedla v rámci falklandské války se Spojeným královstvím Velké Británie a Severního Irska. Pokud by USA se rozhodly z Argentiny vymoci peníze silou, tak Argentina by se určitě houževnatě bránila. A je otázkou jak by se zachovaly ostatní země latinské Ameriky, které považují snad už i většinově USA jako velmi nepříjemnou osinu v zadnici.

USA a Rusko

Tento spor není nutné moc popisovat, jelikož by šlo v rámci války k bezprecedentnímu souboji dvou mocností. Jedna snad technologicky vyspělejší, ale druhá strana je zase oddanější, což potvrdili Rusové v rámci SSSR, když byli napadeni nacistickým Německem. Tehdy technologicky vyspělé Německo bylo z Rusi vyhnáno. Pokud by USA v rámci NATO zaútočily přes Evropu, tak by se bota ruského vojáka umyla až v Atlantiku.

A taky nezapomínejme na záhadné ukončení loňské americké agrese v Sýrii, která oficiálně vlastně ani nezapočala, jelikož Asad měl nějakou hračku v rámci PVO z Ruska. Tehdy se do vod středozemního moře spadl neviditelný letoun, který sice sestřelili i Srbové, když jim USA ničila Bělehrad. To asi „neviditelný“ dvakrát omylem spadl k zemi.

Ovšem čtyři rakety s plochou dráhou letu, aby byly sestřeleny právě při pokusu zaútočit na Sýrii. To se jen tak nevidí. Bylo to ostatně prvně. Vloni o tom referovaly losangeleské Timesy, takže taková reklama pro americké vojenské síly přímo ze západního pobřeží USA.

Nemusíme k tomu připočítávat ani Chibiny, když v Černém moři asi řádila nějaká divná nemoc. Všichni ameriští námořníci, co se podělali z trošku obstarožního „sučka“, které podle velení amerického námořnictva sprostě imitovalo útoky, ale neútočil. Díky této nemoci zocelení, nebojácní američtí mariňáci houfně žádali o propuštění z vojenské služby. Co se tam asi stalo v rámci elektronického vyřazení nepřítele z boje?

Navíc nezapomínejme, že pokud by USA zničily Ruskou federaci nukleárními zbraněmi a na světě by nezbyl ani jeden Rus, tak odpověď plně automatického ruského systému odplaty by učinilo to samé v USA. Takže pokud by USA chtěly válčit s Ruskem, tak by to musel být celý svět versus Ruské federace a nevyhrál by nikdo, jelikož by patrně došlo k vyhubení lidstva.

Zbytek světa a islamisté

A tady snad jen jedna věta: Islamistický terorismus vyrobila CIA, tajná služba USA, na prosazování svých zájmů proti Sovětskému svazu a dnes je využívá k čemukoliv, viz. Arabské jaro, Sýrie, Čečensko, Afganistan a podobně, tudíž špatný podtitulek, který by měl spíše znít: USA s podporou islamistických teroristů dnes válčí proti celému světu.