České Budějovice 2013 a Kyjev 2014: Nesrovnatelný rozdíl, jak v chování médií, tak politiků

Kdo by zapomenul, jaká hysterická mediální kampaň se spustila po sérii demonstrací v Českých Budějovicích, kdy tyto eskalovaly na základě nesouhlasu obyvatel s nerovností mezi občany, kdy někdo musí pracovat, aby měl na obživu, a jiný pracovat nemusí a někdy se má lépe, nežli ten kdo pracuje. Samotná BIS ve své zprávě pak varovala, že se nejedná o organizované akce nějaký skupinek, které má pevně podchycené a sleduje je, nýbrž že se jedná o spontánní nespokojenost obyvatel. Tak a nyní si to srovnejte s kampaní, která je spuštěna v rámci událostí, které se dějí „někde až“ v Kyjevě na Ukrajině. Ten nepoměr, ta nevyváženost a absolutní otočení hodnocení: „Prvně nespokojení jsou zločinci a nyní jsou teroristé andělé.“

Michael Kocáb - Schvaluje vraždy a násilí pácháné teroristy na Ukrajině

Zlosynové a nebezpečné elementy v Českých Budějovicích

V rámci sérií protestů v Českých Budějovicích, ale třeba i v Severních Čechách, ve Vítkově, v Ostravě a jinde, kde všude proběhly, byla nasazena policie, jako by se jednalo o přímé ohrožení státní existence. Proti demonstrantům byla použitá neadekvátní síla a brutalita. Nad městy létaly vrtulníky, jízdní policie na koních, provokatéři mezi demonstranty, policejně uzavřená města.

Policejní brutální bada v civilu - Tito se prý podle GIBS nedají identifikova

To vše jen proto, že v rámci pluralitní demokracie si určitá skupina obyvatel dovolila vyjádřit svůj názor a podle politiků byl právě tvrdý zásah, který nesl totalitní prvky policejního státu správný, a média slastně kvikala jako dementní prasátka, že tak je to správné a že tak to má být. Ti gauneři byli právem policií zmláceni a při zadržování právem ponižování.

Každý kdo viděl záběry policejní brutality, si udělal svůj názor na věc. Ovšem podle šetření Generální inspekce bezpečnostních zborů byly například zásahy proti demonstrantům přiměřené, a pokud se něco zdálo za hranicí, tak osoby byly neidentifikovatelné, co to měly páchat. Jak jinak.

Citát státního zástupce z Krajského státního zastupitelství v Českých Budějovicích, kterým zakončil odůvodnění neoprávněnosti stížnosti na postup GIBS: „Závěrem nutno konstatovat, že se strany státních orgánů byla občanům dána možnost k uplatnění práv a svobod zaručených Ústavou ČR a Listinou základních práv a svobod, avšak ze strany některých občanů byla tato možnost demokraticky vystoupit zneužita.“

Takže závěrem k Českým Budějovicím, jelikož jedna z demonstrací byla svolána právě proti policejní brutalitě a byla rozpuštěna, dříve než začala, což ovšem není právně možné, byla občanům poskytnuta veškerá možnost se vyjádřit. Sama policie rozhodla, že demonstrovat proti ní se nesmí a to je pro státního zástupce zcela v pořádku.

Milí a skvělí teroristé vraždící v Kyjevě

Na druhou stranu tytéž média, které očerňovala demonstranty v Českých Budějovicích, dělají z teroristů na Ukrajině miláčky a bojovníky za „početné ideály“. V Kyjevě demonstranti házejí na policisty zápalné lahve, do davu policistů střílejí střelnými zbraněmi, když chytí milicionáře do hloučku, tak jej krvelačně ušlapají a ukopají k smrti. Jsou ozbrojeni nejen zmíněnými střelnými zbraněmi, ale mají i plynové masky pro slznému plny, přilby, bůhví kde ukradené policejné štíty, ocelové tyče a obušky, obsazují vlídní budovy a ze středu Kyjeva udělali válečnou zónu, zapalují obrněné transportéry a auta, v ulicích stavějí barikády, kde neustále hoří pneumatiky.

Politici jako vlastizrádné duo Schwarzenberg a Štětina jezdí do Kyjeva tyto zločince, teroristy a chuligány podporovat, aby páchali ještě větší zlo a násilí, aby více vraždili. Setkávají se tam s takovými jako je Kličko, který vyzývá dav, aby zabil prezidenta Janukovyče. Včera se dokonce dav takových teroristů pokusil dostat do prezidentského paláce.

A do toho všeho největší rasista Kocáb

Srovnejte chování demonstrantů v Českých Budějovicích a v Kyjevě… Vždyť se to ani nedá srovnat. U nás se nějaká názorová skupina jen sejde a je rozmlácená, zmasakrována do krve policií a politici to schvalují. Třeba takový největší český rasista všech dějin, který zvýhodňuje jednu skupinu obyvatel nad druhou – Kocáb, ten odsoudil demonstrace v Budějovicích.

A jak se postavil k demonstrantům v Kyjevě? Měl by je taky přeci odsoudit, že páchají něco zlého. Ale kdepak ještě je podpořil a na Majdanu jim zazpíval. Co z toho plyne? Že svoboda není, že pluralitní demokracie není. Můžete mít svobodu a demokracii, ale jen tu jejich, tu kterou diktují a to tady předváděli komunisté za minulého totalitního režimu plného persekucí a zločinů, kterému říkali lidová demokracie. Dnes v tom rozdíl nehledejte.