GLOSA: Nefungující prohibice a směšný Heger

Prohibice zavedená směšným ministrem Hegerem je nefungující, tak nefungující, až je z ministra jen směšná figurka. Tvrdý alkohol se neprodává nikde, krom černého trhu, tam je však převážně jen ten jedovatý. Lidé umírají dál. Humbuku si všimla i všehoschopná a v oblasti regulací nepřekonatelná Evropská unie, takže na malér je zaděláno, jelikož už nesmíme, ani náš kvalitní alkohol, exportovat.

Výrobci a distributoři lihovin ztrácejí peníze, státní pokladna přichází o desítky miliónů korun denně. Nad tím se vznáší jako duch absurdnosti ministr zdravotnictví s hláškami typu, že Češi stejně moc pili a prohlašuje něco o nezdravosti lihovin. Není to nic nového, ovšem otázka zní, komu tím prospívá? Černému trhu? Ten funguje vesele dál a na policejní, celnické a berňácké manévry nic nedá.

Děkujeme ministrovi Hegerovi, jelikož zavedení exportu lihovin do EU bude muset schválit Komise, takový volný pohyb zboží, osob a služeb máme. Velká lež je EU, která je nedemokratickým molochem, který jen národy ponižuje a pokořuje. Toho všeho si měl ministr být vědom. Ovšem co chtít po politikovi, který má hlavního hygienika už půlroku na placené dovolené?