Jak se mi rozplynul sen o místě na kandidátce. Asi to bylo velmi neobvyklé přání

Když jsem se už rozhodl, že budu kandidovat na kandidátce HLAVU VZŮRU – VOLEBNÍ BLOK za podpory Akce D. O. S. T. v Moravskoslezském kraji, tak jsem vyslovil velmi neskromné a specifické přání, že bych rád kandidoval z posledního místa. Poslední místo kandidátky je v našem kraji číslo 36. Toto přání nebylo vyslyšeno a můj sen být konečně v něčem na světě posledním se mi nevyplnilo. I heslo jsem měl nachystané: „Když změna tak pěkně od konce, tam kde to začalo!“

Po zjištění, že mám trvalé bydliště, takovou protiústavní věc, když máme volnou svobodu pohybu, v okrese Nový Jičín, jsem byl dotázán, jestli by to nemohlo být na kandidátce jen přece trošku výše, že z této oblasti moc kandidátů není. Ten moment jsem poznal, že politika je o kompromisu vyhovět a na konec nebudu na konci kandidátky, ale na jejím 26 místě.

Pozice lídrů na kandidátkách chápu, převážně při volebním úspěchu zasedají v poslaneckých lavicích. Chápu i pár pozic za lídry, jde pak přeci jen o náhradníky, ale pro nás ostatní podporovatele, kteří se svou podporu rozhodnou vyjádřit i kandidaturou, tam nechápu pře o místo, to je pak zcela irelevantní. Jde o to pomoc a účast.