Úplavice na ubytovnách díky neschopnosti neziskovek

Jde stejně jako u cholery o výlučně lidské onemocnění, zdrojem je tedy jiný člověk – nemocný nebo přenašeč. K přenosu dochází alimentární cestou přes potraviny nebo pitnou vodu. Mouchy mohou přenést infekční materiál na krátké vzdálenosti. Jde o extrémně nakažlivou chorobu, k onemocnění stačí dávka okolo 200 bakterií. Prevence je jednoduchá izolace nemocných, pravidelné kontroly pracovníků v potravinářství, mytí rukou, tepelná úprava potravin a vody, ochrana jídla před mouchami. Tolik o úplavici Wikipedie.

Lidově je to nemoc lidí nedodržující základní hygienu, tak jak jsem v Evropě přivyklí, je to nemoc špinavých rukou a špinavého prostředí. Vzhledem, že propukla v zářijovém měsíci, tak můžeme konstatovat, že špína a binec na dané ubytovně musí být nepředstavitelná. Mám na mysli ubytovnu v Ostravě – Dubí, odkud se započala tato nemoc indických slamů šířit.

Být to v letních měsících, tak by špinavým a nemytým přenašečům pomáhaly ještě mouchy, které se v takových místech drží jako u lejna. A právě teď nastává otázka, kde jsou ty všechny procikánské organizace, které jim mají pomáhat, kde jsou tyto organizace se svými miliony, se svými desítkami až stovkami milionů na provoz? Kde jsou? Co dělají?

Tyto organizace dělají jen rasistické PR, jak jsou cikáni utlačovaní, jenže jejich životní styl je spíše jejich životní volba. Tak proto je asi tak halasné PR, o tom jak jsou utlačovaní, když si život na okraji společnosti vybrali. Tyto organizace by především měli cikánskou komunitu vzdělávat, učit jí. A jak pozorujeme, tak asi od úplných začátků vzdělanosti. Pozor opakuji vzdělanosti. Ono naučit se mýt ruce po návštěvě toalety je taky vzdělanost. A u této vzdělanosti asi pokulhávají nejvíce, když jim řádní v příbytcích úplavice.

Nevím jak je na tom Kumar Vishwanathan, ale předpokládám, že patří k vyšší kastě, nikdy se o tom nikde nezmiňoval, proto by základní civilizační návyky měl znát. Určitě se to k němu od rodičů doneslo, ty rady a moudra, které do Indie Britové přinesli, jako že mytí rukou, potravin a úklid příbytků jsou základem zdraví. Proto nechápu, že právě tento Kumar neučí své bližní, které zde přijel zachraňovat, právě tyto věci. To by snad zvládl, když se to jeho rod a předkové naučili od Britů.

Zde je prostor pro neziskové organizace, zcivilizovat toto etnikum, ono se základními civilizačními návky přichází to ostatní. Bez základních civilizačních návyků nemá žádná práce s tímto etnikem význam. Vše ostatní je jen marné vyhazování finančních prostředků na zbytečném místě. Hladovému nepomůže miska rýže od dárce, ta je jen občas. Hladovému pomůže, když jej naučíme si rýži vypěstovat.