Knížecí plky ze spaní

Kníže Karel se probudil a zahájil svou prezidentskou kampaň, asistentů má dostatek, aby jej budili, či v dobách spánku za něj pracovali. V době probouzení nebo usínání pronesl něco tak zázračného, že by chtěl po vzoru Václava Havla vrátit České republice respekt. Kdo ví, co tím myslel, jestli bude iniciovat nějaké další humanitární bombardování, aby trpěli a umírali civilisti? Nebo má nachystané nějaké zmatené drama: Jak se na státních návštěvách, fórech a panelech usíná? Nebo toho chce dosáhnout urážením Rakušanů, že ví, jací jsou to kreténi?

K samotnému Havlovi prohlásil: „”Tudíž jsem se opravdu naučil od vynikajícího učitele, co tento úřad obnáší.“ A že je Havel pro něj nedostižným vzorem. Jak to myslí s tím vzorem? Třeba je ten vzor v tom, jak se na Havla v devadesátých letech díval Karel Kryl: „Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem. Pod střechou velký partaje se u koryta sejdem.“ Tak vkusně Havla a jeho prezidentování Karel Kryl označil.

To je asi ten nejlepší knížecí vzor. Kníže Karel už v partaji u koryta je. Šmelinářský šmejd to je celá TOP 09 s Kalouskem v čele. A nad tím vším spící duch a prezident, kterému sice nebudete rozumět, ale budete vědět, že jeho názory se nemění.

Jeho slib, že EU pro něj není do budoucna jako superstrát realitou, trošičku pokulhává, když víme, že je členem Bildebergu. Organizace založené nacistou a šlechticem, které jde o globální ovládnutí světa. Potom se zaručil, že jako prezident chce bojovat s korupcí. Která prezidentská pravomoc to umožňuje, tak to už neřekl. Ale asi to nebude tak horké, jelikož s korupčníky a s Kalouskem mohl bojovat již dnes a neučinil tak.

Proto co se mu dá uvěřit, tak pouze jedno, že by byl schopný, leda tak pokračovat v přerušených právdoláskařských zhovadilostech Havlových. Přetřásat prázdnou slámu a škodit. Vymýšlet blbosti a ty mediálně s úsměvem chytráka prodávat a usínat, kudy by chodil. Děkujeme, nechceme.

Snad nikdo nechce, aby měl zase Karel Kryl pravdu: „Jel krajem divný kníže, a chrpy povadly, když z prstů koval mříže a z paží zábradlí, on z vlasů pletl dráty, měl kasematy z dlaní a hadry za brokáty, zlá slova místo zbraní…“