Jaroslav Palas včera ukázal demokracii po bolševicku

Dne 20. 10. 2010 bylo svoláno mimořádné zastupitelstvo kraje Moravskoslezského, kdy na programu byl pouze jeden bod: Dotazy členů zastupitelstva kraje k průběhu stavby a zajištění financování penzionu hejtmana kraje v Ludvíkově. A jak to vše dopadlo? Krásně po bolševicku!

Kdo je vlastně hejtman Jaroslav Palas? Bývalý komunistický a dnes sociálně-demokratický politik. V letech 2002 až 2005 byl ministrem zemědělství, od listopadu 2008 je hejtmanem Moravskoslezského kraje. Je členem dozorčí rady Českých drah.

A jak ten den probíhal? Před zasedáním zastupitelstva kraje jsme demonstrovali před krajským úřadem, kde byly vidět sympatie, jak zaměstnanců kraje, tak některých zastupitelů a to nejen opozičních. Dokonce i některé sociálně demokratické tváře měly s námi sympatie. Ač nejsem příznivcem soc. dem. tak je nebudu jmenovat, jelikož jim nechci uškodit, protože vím, že i u soc. dem. jsou slušní lidé a těmi sympatiemi to projevili a Palas by jim mohl jako správný bolševik a komunista, pěkně znepříjemnit život.

Pak jsme se přesunuli do sálu, kde se všichni usadili a začalo projednávání schválení programu, kdy k tomu se nesměl nikdo vyjádřit a ani promluvit, mimo obyčejné procedury ověřovatelů apod. Pak hejtman nechal hlasovat o programu, který nebyl schválen, aby nemusel nikomu na nic odpovídat. A bylo po všem. Už jen potlesk mamulovskému stylu politiky a šlo se.

Co znamená chování Jaroslava Palase? Že opravdu bylo financování neprůhledné? Nebo jaké? Prý si na to našetřil. No tak to určitě svým voličům prozradí, jak se šetří miliony.

Jaroslav Palas nepatří do Senátu, soudruh Palas nepatří ani na hejtmanský stolec, soudruh Palas Patří do lochu!