Rozhovor o cukrovce

MUDr. Zornitza Petrova Markantová odpovídá na otázky ohledně cukrovky a využití molekulárního vodíku v medicíně v rámci konzervativní léčby této civilizační nemoci.

Podcast:

Co to je cukrovka odborně diabetes? Podle ruského vědce profesora Ivana Pavloviče Neumyvakina, který se věnoval i zdravotnímu stavu ruských kosmonautů, je cukrovka, co by civilizační nemoc, vymyšlená. Kolik tímto špatným zdravotním stavem, který je především zapříčiněný špatným zdravotním stylem, léčbou a našimi zlozvyky trpí dnes lidí?

Existuje dnes cesta, jak pomoci s tímto nešvarem dnešní doby, kterým diabetes bez diskuse je? Jaký je dnes trend díky vyspělé medicíně? Je sestupný, vzestupná a kolik lidí diabetem trpí v absolutním počtu? Jaká je naděje v konzervativní léčbě a dá se doplnit tato léčba, aby se stav lepšil? Pokud možno rychle a rapidně…

Kolik je vlastně druhů diabetes, čím jsou způsobovány? Jakou roli v léčbě diabetes hraje obezita. V Ostravě MUDr. Spousta, který má pěkné výsledky v léčbě diabetes trvá na radikální redukci váhy pacientů s cukrovkou. Je tomu tak správně, že je neoblomný?

Jakou roli hraje v rámci konzervativní léčby molekulární vodík? Na západě, třeba ve Velké Británii je dnes již běžné, že i pacienti s velmi ochablou slinivkou, kteří trpí diabetes v rámci nedostatečné tvorby inzulinu, přecházejí na velmi redukční dietní režim, aby tak snižovali, či skoro vylučovali injektivní podávání inzulinu? Jak jsme na tom v České republice?

V rámci klinických testů ve Spojené státech a Kanadě došli k dietnímu režimu 48 hodin půstu a jednoho dne, kdy pacient v rámci kontroly glykemického indexu potravin se stravuje, a pak se zase postí. Výsledky byly překvapivé. Hladinu glykemického cukru v krvi, pak měli jako zdraví jedinci. Je i toto cestou?

V Izraeli na diabetes šli od lesa. Operativně vypálí receptor na dvanáctníku, který rozhoduje, co a jak se bude v tenkém střevě trávit. Živiny, které ovlivňují hladinu glykemického cukru v krvi se do organismu nevstřebají. Podle této léčby podvýživa nehrozí, jelikož v rámci dalšího trávícího procesu se získají jinak. Asi v rámci průchodu živin tlustým střevem, což mi přijde nechutné. Je toto jedna z nekonzervativních cest? Nebo se raději držet konzervativních postupů: Dieta a eliminace zánětů v těle pomocí molekulárního vodíku?