Kokot Mirek plive do tváře právního státu na hlavičkovém papíře oslintaného maskota TOP 09

Proamerická TOP 09 se opět vyznamenala vměšováním se a tupou aktivitou, kde bez důkazů a znalostí se staví do role soudce. K tomu jím poklonkovali další, kteří v zájmu kolonizace České republiky Spojenými státy svou servilností poškozují zájmy České republiky a jejich občanů.

Výstižné foto

Výstižné foto

Každý člověk s mozkem, který souhlasí s právním státem, musí odsoudit aktivity předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska a dalších poslanců, kteří se připojili k nestydaté výzvě ohledně pilotky ukrajinského bitevního vrtulníku Naděždy Savčeko.

Jedná se o zasahování do nezávislosti justice suverénního státu, který je navíc světovou mocností. Právní stát je založen na principu nevměšování se politických představitelů, tím méně zahraničních, do věcí justice a nezávislých soudů.

Uvedení poslanci, kteří šli jako hejno hus za Kalouskem, popřeli základní principy právního státu a suverenitu Ruské federace. Jedině nezávislý soud, na základě faktů a důkazů, může posoudit, zda je Naděžda Savčeko odpovědna za vraždy dvou ruských novinářů či nikoliv.

I Evropský soud pro lidská práva, v případě oligarchy Chodorkovského, prokázal, že ruská justice v jeho případě postupovala v rámci právního řádu právního státu, kterým je bezesporu Ruská federace. Právě Evropský soud pro lidská práva uznal, že v případě Chodorkovského nebyly porušeny lidská práva a jeho proces byl spravedlivý.