Socan Jiří Janeček? Spíše asi takový politický turista a hodně nepěkně popsaný list; Buďme rádi, že spáchal politické harakiri s Patrioty ČR, kteří jsou takovým slepým střevem politiky

Všude se kasá, všude se chlubí, jak úspěšný je. Kdo? Jiří Janeček. A není to spíše soudruh, který svou politickou kariéru začal u Mladých sociálních demokratů, přes ODS přešel k založení Občanské konzervativní strany a zakotvil v bažině mrtvolné politické strany Patrioti České republiky, které předsedá směšná figurka v osobě Jiřího Vítka?

Jiří Janeček

Jiří Janeček

Co se o Jiřím Janečkovi narozeném léta páně 1973, dne 29. měsíce prosince dočteme na webu pod názvem nasipolitici.cz? Cituji: „Student dálkového vysokoškolského studia. Byl členem organizace Mladých sociálních demokratů,“ zajímavé- hrdý konzervativní politik v socialistické internacionále. A co se dozvíme dál?

„V letech 1999–2005 působil ve statutárních orgánech společností J+J školní jídelny spol. s r.o. a Eurogurman, s.r.o. V roce 2002 vstoupil do ODS a od roku 2004 byl do roku 2013 jejím předsedou na Praze 11. Následujícího roku byl zvolen místopředsedou ODS pro Prahu,“ to píše o závratné politické kariéře mladého sociálního demokrata web nasipolitici.cz.

A dále zmíněný web dodává: „Od roku 2006 je členem Zastupitelstva a Rady městské části Prahy 11, zároveň je radním hlavního města Prahy. Od roku 2008 do roku 2010 vykonával mandát poslance Parlamentu ČR jakožto náhradník za odstoupivšího poslance Tomáše Kladívka. Ve Sněmovně působil ve výborech pro bezpečnost a pro obranu. V srpnu 2013 vystoupil z ODS a na podzim založil novou Občanskou konzervativní stranu.“

Politický turista, kde šlápne, tam už nikdy ani tráva neroste

To není tak úplné, jelikož administrátoři přehlédli letošní další převlečení kabátu Jiřího Janečka. Dne 20. února se nechal zvolit do funkce statutárního místopředsedy spolku včelařů, kteří si říkají politická strana Patrioti České republiky, kdy předem avizoval, že jeho OKS s těmi Patrioty sloučí – Nestalo se, nechal se jen zvolit a OKS zůstala plná dluhů, ale Janečka prostá.

Ale to není zase tak úplně vše k osobě, co ráda kabáty převléká a Janeček Jiří se jmenuje. Co o něm napsaly Lidové noviny dne 26. června 2012? Budemecitovat:

A tak se přijde k penězům, že?

„V roce 2012 soudně vymáhal po podnikatelce Evě Krejčí 2 miliony korun, které jí údajně půjčil v hotovosti. Tím by mimochodem porušil zákon o praní špinavých peněz. Na půjčku si sám musel půjčit od poslance ČSSD Miroslava Svobody, protože byl v tu dobu zatížen hypotékou, ale půjčku neuvedl v majetkovém přiznání. Týden před půjčkou vyhrála společnost Evy Krejčí zakázku magistrátu na přepravu zdravotně postižených, v gesci radního Janečka v té době byla sociální politika.“

To je ale figura politické scény, že ano. Tak k tomu jen jedno malé: Vrána k vráně. On také Jiří Vítek, předseda Patriotů ČR má vybrané politické vystupování, kdy někdy vypadá, že by i snad i popelnice mohl vybírat. To se hodí k jeho statutárnímu místopředsedovi, který údajně jako mladý socánek politickou kariéru začal.