Kdo na místo Nečase? Je čas volat E.T.

Petr Nečas coby předseda ODS neobstál vůbec, měl tým místopředsedů, jaký si nadiktoval, a bylo mu to k ničemu, chybí mu leadrship, vize a idea, jen intrikuje a posiluje prázdnou moc. Jako premiér, se choval stejně, ovšem měl silného protivníka Kalouska, který šel na oko na jeho hru a pak Nečase v jeho slabostech začal ovládat. Nečas prostě MUSÍ z kola ven. Jen kdo na jeho místo? Skoro Bezručovská otázka.

Při taktním parafrázování Spielbergova filmu bychom měli zvolat: „Je čas volat E. T.!“ Evžen Tošenovský byl spěšným primátorem rudé Ostravy, taky úspěšným hejtmanem rudooranžového kraje na severu Moravy, byl favoritem Václava Klause v nástupnictví na post předsedy ODS, právě za Václava Klause. Jenže nebyl zvolen. Proč? Tam započaly starosti s ODS, tam se ODS rozhodla, kam se vydá a kde dnes skončila, započala intrikovat a funkce šmelit.

„Tupý a prázdný“ to uměl se svým týmem tak nějak válet v opozici, ale vládnutí mu nešlo. Byl silný tahoun, ale bez kompromisního potencionálu, tak se mu vše pod rukama rozpadlo, jako domeček z karet, ovšem na rozdíl od nynějšího Nečase, měl Kalouska tvrdě pod kontrolou.

Topolánka zařízl Nečas, tedy sestoupení o další level níže, kdy politik s vůdčí osobností, sic bez potencionálu dohody, byl sesazen šedou myší. Členové ODS, když se Vám Evžen Tošenovský hodil do primárek na prezidenta, abyste nevypadali hloupě a měli jen jednoho kandidáta v primárkách, tak si uvědomte, že to je právě on, který dokáže stranu navrátit ke kořenům.

Je to mistr dialogu a dohod, proto Vás uklidní a smíří, pokud ovšem chcete. A po nějakých dalších vítězných volbách, je to aspirant na úspěšného, silného premiéra, který by vládu vedl a nejen držel na provázku jako Nečas, který sám má na krku obojek Kalouskův.

Další výhodou oproti jiným jménům, které se započaly po neděli rojit je, že se na dnešních půtkách ve straně přímo nepodílí, není ani jeden ze šesti statečných, kteří odmítají balíček chemicko-fyzický, na zvýšení daní. Není ani postižený Nečasovými intrikami, kdy se a jak koho za podporu tu a tam zbavit.

Je na čase, aby se ODS zbavila Nečase?

  • ANO (69%, 269 hlasů)
  • NE (31%, 120 hlasů)

Celkem hlasovalo: 389

Nahrávání ... Nahrávání ...