38. týden dal: Skotové zůstanou v britském područí. Může za to zfalšované referendum? Obama se zbláznil. Podle něj je obrana útok. A dánská společnost je odpovědna za cikánskou kriminalitu v Dánsku. Vzkazuje EU

Sešel se týden s týdnem a zase se udály zajímavé události, které zhodnotíme se šéfredaktorem a zakladatelem skupiny serverů bez politické korektnosti. Radek Velička bude tradičně hodnotit dění v minulém týdnu. Zprávy mu běží pod rukama, jelikož zmíněná skupina serverů vydává Internetové noviny Stalo-se.cz a Zpravodajství Ze-světa.cz. Skotové rozhodovali o své nezávislosti a neuspěli. Čím to mohlo být způsobeno? Výhružkami britského premiéra Camerona nebo zfalšováním referenda ve prospěch zachování Skotska ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska? 38_týden dal


Radek Velička pro www.svobodny-vysilac.cz

John Kerry vyhrožoval Sýrii, že jim budou bombardovat území. USA zavedly bombardování teroristů z Islámského státu v rámci Iráku a to samé chtějí v Sýrii. Klidně bez svolení syrské vlády. Pak Sýrii vyhrožoval i sám Obama, že pokud syrská protivzdušná obrana bude na bombardování svrchovaného území reagovat střelbou, tak to USA, které budou agresorem, nebudou považovat za obranu, ale za útok.

A nakonec něco úsměvného, ale spíše až smutného. Pokud byste chtěli vědět, kde mají hlupáci a blbci hnízdo a kde se líhnou, tak je to Brusel. Evropská unie vzkázala Dánům, že jsou rasisté. Dále pak dánská společnost může, za kriminalitu cikánů. Cikáni jsou v tom, podle Evropské unie, nevinně, že někteří z nich přepadávají, kradou a loupí.

Začněme ve Skotsku, kde hrají na dudy a mají dobrou whisky. Ale žerty stranou, ono to sranda nebude. Skotové se ve čtvrtek mohli v referendu vyjádřit, zda zůstanou v rámci Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Ač se hlasovalo ve všední den, tak o referendum byl velký zájem. Hlasování se zúčastnilo více jak 80 % voličů. Průzkumy byly nejasné, ale vyrovnané. Co by nezávislost přinesla Skotsku, pane Veličko?

Koukám, že mne dnes šetříte. Na začátek taková jednoduchá otázka. Tak prvně by to Skotsku přineslo nezávislost. Ovšem nejen na Spojeném království, ale Skotsko by automaticky přestalo být členem Evropské unie a vojensko-politického paktu, který se stal agresorem po celém světě, který nese zkratku NATO.

A není to ten důvod, proč Skotové nakonec hlasovali, že chtějí zůstat pod britskou vládou? Nezalekli se tak velké svobody? Protože konečné výsledky byly takové, že pro nezávislost bylo až 54 % Skotů.

Tak pokud narážíte na to, že kampaň před referendem byla podpásová a plná výhružek, jako že Skotsko zůstane na vždy samo a podobně, které zněly jak z úst britského premiéra Camerona, tak z Evropské rady, komise a Evropské unie celkově, tak tam je odpověď jednoduchá. Ano, část nerozhodných lidí se mohlo zaleknout a hlasovat proti vyhlášení nezávislosti.

Nic méně on zakopaný pes bude asi jinde. Poslední průzkumy ukázaly, že pro samostatnost bude hlasovat 47 % a proti nezávislosti 53 % voličů. To byl průzkum provedený britskou společnosti Survation. Druhý průzkum, který si nechali zpracovat skotští podporovatelé nezávislosti, vycházel, že pro nezávislost bude hlasovat 51 % a pro zachování stávajícího stavu 46 % voličů.

Ale to přeci nejsou tak velké rozdíly. Sice výsledky ukazují značný nárůst separatistických tendencí ve Skotsku, ale většina jim ještě asi nepodlehla. Takže je podle Vás stále na stole jednání o možném dalším referendu s odstupem času, když se většina jasně vyjádřila?

Paní redaktorko, tak prvně to nebyla drtivá většina, nýbrž oba tábory jsou skoro stejné. A zadruhé mohlo dojít k ovlivnění výsledků výhružkami premiéra Camerona. Ten 15. Září ve skotském Aberdeenu prohlásil: „Rozhodnutí o nezávislosti bude nejen rozdělením majetku, bude to bolestivý rozvod.“ Dále pak dodal, že Skotové přijdou o měnu, armádu a ze strany Britů jim bude znemožněn přístup k důchodovému fondu.

Proto si dovolím tvrdit, že referendu předcházely otevřené výhružky britského premiéra, který sliboval odvetu při vyhlášení nezávislého Skotska, proto není vyloučeno, že referendum nebylo zcela demokratické, jak se nám nyní snaží oficiálně tvrdit.

Výhružek, že se Skotové nedostanou ke svým penzijním úsporám, se mohla část voličů zaleknout. A nebylo by to poprvé, kdy něco podobného britská vláda provedla. Například po druhé světové válce byly vládou vyvlastněny všechny válečné dluhopisy. Věřitelé se své peníze nikdy nedostali zpět.

A nezapomínejme na jedno. Hned v pátek po vyhlášení výsledků referenda se objevily hlasy, že referendum bylo falšováno. Například ruští pozorovatelé prohlásili, že se s takovou netransparentností při hlasování nesetkali. V hlasovacích místnostech se nesměla natáčet videa a nesmělo se tam ani fotit.

To nemyslíte vážně. Vždyť místopředsedkyně Skotské národní strany Nicola Sturgeon přiznala v BBC porážku slovy: „Podobně jako tisíce dalších v zemi jsem vložila do této kampaně své srdce i duši a jsem skutečně zklamána, že se nám v hlasování těsně nepodařilo prosadit vítězství nezávislosti. Hlasovala jsem Ano.“ Tak jak může být řeč o falšování, když příznivci nezávislosti přiznali porážku?

Já netvrdím, že došlo k falšování referenda. Jen jsem uvedl, že se ozvaly hlasy, že referendum mohlo být falšováno. K nám do redakce dorazil odkaz na video zveřejněné na YouTube, které falšování má dokazovat. Pokud se s ním chtějí posluchači seznámit, tak jej najdou na našem serveru nekorektni-tv.cz pod názvem „Neuvěřitelné: Konec demokracie? Bylo sčítání skotského referenda falšováno? Na YouTube je video, které to má dokládat. Podívejte se na něj.“

Ve článku mimo jiné stojí: „Ihned se na YouTube objevilo video, které ovšem dokládá, že sčítání bylo manipulováno. Lze proto považovat výsledek referenda za demokratický, ač lídři pro samostatnost uznali svou porážku? Posuďte sami.“ Mohlo dojít k manipulování sčítání, anebo někdo natočil video, které to má dokládat a nestalo se tak, to nechť posluchači posoudí sami.

A co je na tom videu vidět? Žena, která počítá hlasovací lístky a třídí je. Vždy když je na hromádce určitý počet hlasovacích lístků, které mají křížek u ANO, tak je přeskupí na hromádku, kde jsou lístky s křížkem u NE. A na místě, kde má být hromádka s lístky, kde se hlasovalo pro samostatnost, nechá jen jeden hlasovací lístek. Nakonec jsou vidět svázané hlasovací lístky, které nahoře balíčku mají vyznačený křížek u ANO, jak jsou zařazeny v boxu s lístky, kterými měli voliči vyjádřit svou touhu zůstat ve Spojeném království.

Přenesme se ze Skotska na Blízký východ, tam válčí USA s teroristy z Islámského státu. Váš server Zpravodajství Ze-světa.cz přinesl informaci, že bombardování islamistických teroristů má být údajně jen falešnou záminkou pro invazi USA od Sýrie, která má vést k sesazení prezidenta Asada. Podle čeho tak soudíte, že by tomu tak mohlo třeba do budoucna být?

Tak především prezident Sýrie Bašár Al-Asad se vyjádřil, že Sýrie se ráda zapojí do koalice, které má bojovat proti islamistickým teroristům Islámského státu, jelikož jsou to pro Sýrii taktéž nepřátele, ovšem byl z USA odmítnut. Proto vzniká otázka, nepodílely se USA na podpoře Islámského státu, když podporují otevřeně syrskou opozici, která také vede válku proti Asadovi a již několik let v Sýrii umírají lidé? Ono syrská opozice se vyjádřila, že Islámský stát jsou jejich spojenci.

Proto se domnívám, že tyto akce USA v Sýrii mohou být záminkou k invazi do Sýrie. Představte si to jednoduše. Syrská vláda nabízí koordinaci. USA to odmítají a pak ministr zahraničí USA John Kerry prohlásí: „USA nehodlají koordinovat s Damaškem údery proti bojovníkům v Sýrii.“ Navíc Obama vyhrožuje Sýrii, že pokud jejich jediné letadlo bude ohroženo syrským protivzdušným systémem nebo dokonce sestřeleno, tak provedou okamžitou invazi do Sýrii. Ač by to ze strany Sýrie byla obrana, tak USA by to vyhodnotily jako útok.

Toto postrádá logiku. Sýrie je mezinárodním společenstvím uznaný svrchovaný stát, který je členem OSN, proto nikdo nemůže bombardovat jeho území a Sýrie má dle mezinárodního práva se právo bránit. Invaze do Sýrie měla již proběhnout, ovšem podle LA Times bylo začátkem plánované invaze sestřeleno jedno neviditelné letadlo USA, proto se žádná invaze tehdy nekonala. Tak si asi proto připravily USA takovou léčku. Jak začnou bombardovat, tak tam mohou bombardovat kohokoliv a teroristé už mohou být zcela někde jinde.

Další země byla označena za anticikánskou a to přímo Evropskou unií. Tentokrát to schytalo Dánsko. Server Českého portálu euRABIA.cz uvedl, že Dánsko nedokázalo integrovat své cikány, ti se pak nedostatečnou integrací vydali na zločineckou dráhu. Nezdá se Vám, pane Veličko, tato zpráva spíše jako zpráva rádia Jerevan?

Přišla by mi tak, kdy to nebylo spíše tragické, nežli komické. Co vytýkala EU Dánsku? To že velké cikánské rody Nikových a Stallonových z Helisingoru páchaly napříč Dánskem kriminalitu nejrůznějšího druhu od krádeží, zpronevěr přes přepadávání důchodců a invalidů až po vydírání a vyhrožování zabitím. Tak za to vše podle Evropské unie může dánská společnost, jelikož je prý neintegrovali.

A ptal se někdo vůbec někdy cikánů, jestli chtějí být integrování, či jim současný stav vyhovuje? K tomu dodám jen jedno: Z osla velblouda neuděláš. Soudruzi z Evropské unie zase chtějí pro jednou poroučet větru a dešti.

Přepis pořadu s Radkem Veličkou pro Svobodný vysílač CS

Premiéra ve vysílání Svobodného vysílače dne 20. 9. 2014 v 19:30