Bude Havlová létat nad olympiádou v Soči jako holubička?

Poslankyně za hnutí Úsvit přímé demokracie, která je členkou Věcí veřejných, což dnes je jen pouhý odumírající přívěšek populisty Okamury, perlila. Doktor Štrosmajer by jí patrně asi řekl: „Vy, krávo nebeská.“ Shluk kolem moravsko-japonského populisty připomíná takové politické obludárium, když angažovali i krávu veselou. Je smutné, jak i politik má vymytou hlavu lživou propagandou, kterou útočí Člověk v tísni na olympiádu v Soči. Olga Havlová ze sebe vypotila na základě článku biatlonisty Michaela Šlesingera, opravdu velmi zajímavý text, který jasně dokazuje míru její duševní majetnosti.

Olga Havlová - Věci veřejné, poslankyně za Úsvit

„Není důležité, jakého pejska máme, ale jaký k němu máme vztah. Pro většinu z nás je to další člen rodiny nebo alespoň pracovní společník, pro naše děti mazlíček a ochránce. I když nejsme výjimkou a máme mezi sebou některé trýznitele zvířat, jsou to naštěstí jen odsouzení hodné výjimky. To co se však děje, v Olympijském městě Soči, mě přímo šokovalo a protože nemám žádné možnosti jak tomu zabránit, nemohu mlčet a mám potřebu se s vámi o svůj pocit podělit,“ píše Havlová. Jako by se inspirovala humanitním bombardérem Havlem, který se samou blažeností rozplýval nad genocidou páchanou na Srbských civilistech.

Už jen to, že poslankyně se nechá inspirovat článkem nějakého sportovce, který v Soči trefí leda tak v rámci svého hotelového pokoje na toaletu, jelikož jej po celou dobu olympiády budou organizovaně vozit, je alarmující, jaký že to je stav českých politiků. Neježe nemohl biatlonista v Soči vidět nějakého psa, ale už vůbec ani netuší, jakým způsobem se snaží organizátoři zbavit pobíhajících zatoulaných psů.

Ovšem Halová má zcela jasno: „Tam totiž provádí odchyt potulných psů a koček a likvidují je absolutně nehumánním způsobem. Prostě je tráví. Kdo zažil u pejska otravu, ví v jakých bolestech a jakou dobu pejsek trpí. Je to strašná smrt, než dojde k poškození jater a ledvin, které ztratí funkčnost a zapříčiní smrt. Mnohem přijatelnější by bylo jejich utracení nebo odstřel. Postup tamních orgánů je odsouzení hodný a jen dokazuje, jakou má v Rusku cenu život.“ Život psí je pro ni asi důležitější, jak život lidský. Potulní psi vesměs trpí vzteklinou, jsou totiž lidskému životu přímo nebezpeční.

K tomu zbývá dodat jediné, že až se někde přemnoží krysy a potkani, tak jen vesele necháme šířit mor. Protože je nehumánní od přemnožených divokých zvířat civilizaci vyčistit. Podle Šlesingra „je to divadlo bezpráví a lidské omezenosti.“ Samotné slovní spojení havloidní propagandy jasně dokazuje, že článek si do Ruska jako provokatér vezl již napsaný. A Havlová mu patrně ve své duchapřítomnosti sedla na lep. Ale jak má průměrný občan vědět, kde je pravda?

Psáno pro www.parlamentnilisty.cz