Miroslava Němcová premiérkou a kdo na její místo?

ODS podle Kalouska umí perfektně vyrábět potíže a je personálně vyprahlá, když navrhla předsedkyni Sněmovny na post premiérky. Vysvětlil to tím, že se měli dohodnout na premiérovi a nyní se budou muset dohodnout ještě na předsedovi Sněmovny. Ale od toho politici jsou, aby dělali dohody, pane Kalousku, to není práce na víc.

Miroslava Němcová se ovšem může Kalouskovi hodit a jeho negativní vyjádření může být jen na oko, aby se ODS stmelila kolem své kandidátky a trvala na ní. A pak jim slizký Kalousek někdy odpoví, však jste to chtěli, až ji nazve neschopnou chudinkou. Ovšem může být gentleman a nebude ji zesměšňovat, jak to dělali s medvědem Karlem Pankáčem Nečasovi.

Pro Zemana by mohla být taky průchodnou. Je z Vysočiny, je to žena a politice nepříliš výrazná, taková stranická funkcionářka, která si svou vrcholnou funkci ve sněmovně odsloužila. LIDEM pak taky kývnou na vše, co se jim předloží, kdy sice ve své telefonní budce, kde schůzují, si zabručí, ovšem posty jsou posty, tak nakonec souhlasit budou.

Opozice tradičně nikoho nezajímá, a to ze dvou důvodů, když je dostatek hlasů, tak se neřeší. A pak z opozice za poslední domu nevypadlo nic jiného nežli blbost či hovadina. Tak je to ztráta času poslouchat.

Ovšem kdo na místo Miroslavy Němcové pokud bude premiérkou, tak sněmovna bude bez předsedy. Je pravdou, že místopředsedů má dostatek, ale ne vše může zastoupit místopředseda. Kdo na její místo?

Upřímně předsedou sněmovny byl i traktorista z ČSSD Vlček, takže je to vlastně jedno. Ono svým způsobem to může být i handl v rámci ODS, že se Pospíšil posune na jednu z nejvyšších ústavních pozic. Teda pokud jim to Šlachta vařící policejní šlichty s ufonem Ištvánem dovolí.