Martin Konvička spálil Korán. Můj nebyl…

Martin Konvička na veselé akci, kterou pořádal v Brně před mešitou, kde zmatený mohamedán vše pozoroval, jak se tam procházejí nahá děvčata, pojídá vepřový guláš, pije pivo a vlaje izraelská vlajka, navíc ještě v kbelíku spálil listy Koránu.

Martin Konvička  | foto: debatniklub.cz

Martin Konvička | foto: debatniklub.cz

Snesla se na něj kritika z mnoha stran, jak od podporovatelů islamizace naší země, tak od kritiků islámu. Já Martina nebudu kritizovat, ale ani chválit. Měl jsem sice sto chutí mu zavolat a zeptat se: „Jsi se zbláznil? Nebo co?“ Ale neudělal jsem to, jelikož by to bylo zbytečné. Kniha Satana byla už na popel.

Michal Hašek v diskusi připomněl, že knihy pálili třeba i nacisté, kdy uvedl: „V historii připomenu jezuity a pálení knih protestantů a v moderní historii pak nacistické hranice, na kterých hořely skvosty světové literatury… Vyjádřit názor lze v demokracii tisíci jinými způsoby než vzdáleným napodobováním řádění SA či SS, a právě to bohužel pan Konvička a spol. předvedli.“

Tady ovšem trochu pokulhává jihomoravský hejtman v přirovnání. Jezuité a nacisté pálili knihy, ne knihu. Ale jinak dobrý, taky se mi nelíbí pálení knih. Ovšem pálení Bible je na Blízkém východě zcela běžné a za její vlastnění v Saúdské Arábii hrozí smrt. Ale je v tom cosi divného, spálením koránu, se přiblížíte právě muslimům, použití jejich taktiky na Bibli.

Podle mého stačila fotografie hořícího Koránu a nemusela v Brně hořet kniha. Ovšem Martin Konvička rád provokuje, tak se mu i tato provokace zdařila. Kdo jej rád nemá, ten jej nezačne mít rád a naopak.

Já jen někdy, sám rád provokující, ale tyto provokace na kost nechápu. Ale to není kritika. Jsme ve svobodné zemi, tak ať si Martin spálí Koránů kolik chce. Jen doufám, že si je kupuje. A tady bych mu rád připomněl: Koupí koránu se podporují mu-slimáci, kteří jej prodávají. Tak raději příště jen symbolika. Není třeba je podporovat.