Fakani do hospod nepatří! Hotovo, vyřízeno, tečka

Nebudu komentovat výrok Nejvyššího správního soudu, který potvrdil pokutu pro podnikatele, který ve svém penzionu nechtěl vřískající fakany, jelikož česká justice je úchylná po francouzsku a nespravedlivá po bolševicku.

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek


Ovšem zamysleme se nad něčím jiným. Neřeším kavárny a restaurace. Zaměřím se na pivnice a vinárny. To jsou podniky, kde jde především o podávání alkoholu a alkohol je tolerovaná a legální droga.

Proto do hospod děti nepatří, jelikož tam mohou vidět osoby podnapilé, opilé nebo i ve zvratcích se válející. Navíc pokud je to pivnice, taková tak hrubá hospoda, tak tam padají i velmi tvrdé a vulgární výrazy.

Jakýkoliv rodič, který bere své dítě do míst, kde se mluví sprostě a jsou podnapilí lidé, tak porušuje mravní výchovu nezletilých, jelikož jim ukazuje, že toto chování je norma.

Navíc není ani neobvyklé, že takové děti kolem čtyřech, pěti či i mladší se vyskytují v hospodách, pivnicích a tam kde se podává alkohol i po dvacáté hodině.

Takový rodič, který do takových míst bere své malé dítě, je u mne nekulturní hovado bez mozku, který si navíc neváží svých dětí. Jak to asi vypadá u nich doma? A co si o tom myslíte Vy? Pište mi na info@alfalibera.cz.