Mezi popírače Holocaustu patřily paradoxně i USA

Zdá se Vám to šokující tvrzení, ovšem bylo tomu tak dlouhá léta. USA částečně popíraly objem masového vraždění v rámci Holocaustu a to déle jak po dobu studené války mezi USA a Sovětským blokem. Mohla za to nedůvěra vůči režimu Stalina a i těch následujících, který odkrýval hrůzné řádění nacistů na území tehdejšího Sovětského svazu. Nebudeme popírat, že sám Stalin jako masový vrah využíval Holocaust na území bývalého Sovětského svazu k propagandistickým účelům, což je velké a zločinné pohrdání oběťmi masového vraždění nacistů.

Až po roce 2000 se otevřely naplno bývalé sovětské archívy, které odhalily zvěrstva a masové vraždy, které nacisté na Ukrajině, v Bělorusku a v samotném Rusku napáchali. Vědělo se o Holocaustu na Židech, Cikánech a Slovanech, kteří byli oběťmi masového vraždění, avšak tehdejší Západ v čele s USA tyto čísla a důkazy popíral. Proto v dnešní den, kdy uctíváme památku obětí Holocaustu je si dobré i toto připomenout.

Tak jako si musíme připomenout veškeré lidské oběti, které v důsledku nesmyslné války přišly o život. Navíc i oběti stalinistického teroru, který byl srovnatelný nebo i horší nežli, ten nacistický. Obě ideologie, tedy nacismus i bolševismus byly stejně zhoubné.