Škromachova senátní kampaň na Facebooku

Zdeněk Škromach na Facebooku zase perlí, asi tak začal svou kampaň před senátními volbami. Jeho kandidatura do Senátu je opravdu velmi zajímavá, ovšem už hodně oddiskutovaná. Poslanecký mandát je pro Škromacha málo, protože je ve sněmovně, kde rozložení sil je takové, že by mu zbylo jen tlachání a žádná možnost škodit naší společnosti. Tak se rozhodl kandidovat do Senátu s vizí, že socanské hordy rozšíří klub a budou moci škodit alespoň v Senátu.

Co se vlastně na Facebooku stalo? Zdeněk Škromach zveřejnil jako svůj statut tento blábol: „Občané mi píší: Zato 10% z platu člověka s příjmem 8 až 15tis. čistého je výrazný zásah do skromných potřeb na stravu, bydlení a u starších lidí i na lékaře!!! . Takové porovnání jsem z úst dřívějšího vedoucího brigády socialistické práce v Rožnovské Tesle “sociálně cítícího” Nečase, neslyšel.“ Celá citace je přesná a doslovná, je přímo z Facebooku zkopírovaná, tak jak ji Zdeněk Škromach napsal.

Dá se předpokládat, že to sám Zdeněk Škromach nepsal, sám píše, že to je názor nějakého anonymního občana. Je to názor anonymního občana? Nebo je to fiktivní občan, který Škromachovi pomohl publikovat jeho pomatený názor? Nebo mu někdo něco napsal a Zdeněk to revidoval, aby se mu to lépe hodilo do krámu? Ono je to vlastně jedno, jak tato věta plná pomatení a matení pojmů vznikla. Tím, že jí Zdeněk Škromach zveřejnil jako statut na Facebooku, se s ní plně ztotožnil.

No pokud výše uvedené pan poslanec Škromach myslí váženě, tak jeho historické působení na Ministerstvu práce a sociálních věcí bylo ohrožování fiskální bezpečnosti našeho státu, jelikož prokázal svou matematickou negramotnost. Jenže myslel to Zdeněk Škromach vážně, když už v minulosti prokázal, že mluví a voda teče. Třeba pověstné 13. důchody, které jak přiznal, byly jen předvolební populistická lež.

Sociální demokracie si zvykla hájit zájmy státních zaměstnanců a zaměstnanců veřejného sektoru, kde si za dob svých vlád vybudovala tvrdou voličskou základu, která ignoruje vývoj hrubého domácího produktu a své výplaty si vymýšlí podle svých potřeb a ne podle reality. Co je vlastně socialistické myšlení? Přeci rovnostářství. Vše stejné pro všechny. No a snížení platů o deset procent, je rovnostářské snížení pro všechny. Ti, kteří berou víc, přijdou o víc a ti co berou míň, tak přijdou o míň.

Ovšem socany rozmazlení zaměstnanci veřejného a státního sektoru zapomněli, že jejich platy by měli kopírovat platy ze sektoru soukromého. A proč to zapomněli? No protože za vlád socanských hord a mas rostly platy ve veřejném a státním sektoru rychleji než v sektoru soukromém a to na úkor zaměstnanců v sektoru soukromém. Dále pak když přišlo zabrzdění hospodářského růstu, které vedlo až do hospodářské ztráty, tak platy veřejného a státního sektoru stagnovaly nebo ještě mírně rostly. V sektoru soukromém klesaly až od 25 % a docházelo k propouštění. A teď došlo i na sektor veřejný a státní. Chystá se nějaké marginální propouštění nepotřebných a stejně arogantních státních úředníků a plošné snížení platů o 10%. To je vlastně ráj na zemi pro státní a veřejný sektor oproti sektoru soukromému.

Je to snad konec černého pasažérství zaměstnanců státního a veřejného sektoru? No mohl by být, protože to že na platy ve státním a veřejném sektoru vůbec máme je přičiněním všech lidí ze sektoru soukromého. A co se dočkávají lidé pracující v sektoru soukromém od lidí pracujících v sektoru veřejném a státním? Vděk to není. Služby to také nejsou. Převažuje arogance a u státních úředníků ještě povýšení s razítkem v ruce.

Tak pane Škromachu, to jste tak hloupý, že chcete na takových argumentech postavit volební kampaň? Nebo zase oslovujete svou jistou skupinku vyděračů a černých pasažérů naší ekonomiky? Kdy už konečně přestanete lidem lhát a chovat se upřímně a rovně? Dočkáme se takové budoucnosti, že i socani budou lidem říkat, že za plat se musí pracovat? Že aby byl plat, tak musí stát na něj mít, když jsem státem zaměstnaný. Hlavně proč mají státní úředníci a vůbec úředníci plat? Proč nepracují ve mzdě? Ať dostanou tolik, kolik si zaslouží a ne tolik, kolik si na úřadě v pauzách a o svačinách odsedí.