Zavilí rusofobové oslaví Vánoce s jolkou a ruským salátem

Usmívám se při představě, jak zavilí rusofobové dnes usednou ke štědrovečerní večeři. Naloží si na talíř bramborový salát s majonézou, kterému se ještě před II. světovou válkou říkalo ruský salát. Vedle toho dají kus smažené ryby, taky tradice z východu a budou se tetelit blahem v očekávání dárků.

Йолка

Nažerou se tyto hovádka boží a pak se odvalí k jolce, což je taková krásná tradice ozdobené jedličky či smrčku. V Rusku se jolka (Йолка) masivně rozšířila až za dob Sovětského svazu. Zavilí rusofobové si rozbalí dárky a budou nadšeni. Budou slavit Vánoce jako stovky tisíc Rusů, jen s tím rozdílem, že o pár dní předem, pravoslavné jsou až ke konci roku.

A co tradiční české Vánoce. Tak na to si už ani nikdo nevzpomene, jak se slavily. Jelikož nám pěkně za komunistů mozky vymyli – slavte si Vánoce, ale jako ruskou jolku – Stromeček do každé rodiny, smažený kapr a ruský salát na každý stůl.

Kalousek opilý jako mužik bude běhat kolem kostela na půlnoční z jolkou v zadku! Štastné a veselé Vánoce – bez Dědy Mráze, ale i bez Santy Clause. Přeji Vám mnoho dárků, které Vám přinese Ježíšek.