Je Heger nebezpečný idiot?

Ministr zdravotnictví, který si neumí ve svém resortu udělat pořádek, se našel asi v něčem jiném. U ministrů TOP 09 je běžné, že si hrají na vykladače zákonů, kdy toto patří spíše soudům. V minulosti to byl Kalousek, který se pasoval do největší autority výkladu zákona v kauze Parkanová. Dnes je to Heger, ministr a mistr veškeré trapnosti, neschopnosti a idiocie. Heger se rozhodl proti metanolovým úmrtím bojovat vraždou, vraždí svobodu. TOP 09 ukazuje, že není konzervativní stranou, tak jak se definují, ale shlukem tvorů ignorujících svobodu.

Jen si přečtěte, co si dovolí říci člen vlády v demokratickém státě: „Nelze si představovat, že předpisy vyřeší všechno ve smyslu, že za každým restauratérem budou stát dva kontroloři a jeden policista,” vypustil ze sebe ministr Heger. Rád by viděl kontrolu minimálně u deseti procent prodejců a veškerá vládní opatření budou spoléhat hlavně na represi, prostě nad obchodníky bude Damoklův meč většího postihu. Totální tydýt se v ministrovi nezapře, ale to není vše má to pokračování.

„Dosud to byl přestupek, jestliže někdo naléval nějaký závadný alkohol, možná skončil s pokutou, vylitou lahví a nějakými nápravnými opatřeními. Dneska, kdo se něčeho takového dopustí, v podstatě replikuje to, co udělali ti pančovatelé alkoholu a falsifikátoři, kteří způsobili 26 smrtelných otrav. Dalo by se to kvalifikovat jako trestný čin přípravy na vraždu, protože opravdu ten alkohol nyní musí být považován, pokud nebude mít pravý list o původu, za nebezpečný,” hrál si na vykladatele zákona, mravokárce a soudce nebezpečný fanatik Heger.

Nevím jaké či vůbec má právní vzdělání, že si dovolí kvalifikovat, co je to příprava na vraždu. Možná mu to zní logicky, avšak takové tvrzení z úst ministra, pokud to ústa jsou, zní jinak, nežli by toto tvrdil nějaký strejda u pátého piva. Populistické a hloupé kroky Hegera sledujeme celou dobu, kdy se hřeje na výsluní prohibice, konečně je vidět, jako bojovník. Ovšem každý soudný člověk, který si váží svobody, si je vědom, že dnešní vláda je vládou přizdisráčů, kteří svobodu omezují, kde jen mohou.

Jakékoliv silové řešení není řešením, proto si dovolím konstatovat, že ministr, který prosadil takové opatření a przní společnost dál je více než nebezpečným idiotem.