Volby v režii Babiše dopadnou jako ty nizozemské

Geert Wilders získal nevýhru v parlamentních volbách v Nizozemí. Sice posílil, ale jeho rétoriku mu ukradl Mark Rutte, současný a asi i budoucí premiér.

Andy Babiš

Ten se pohádal s Erdoganem, a před volbami vytasil heslo: „Buď normální, nebo jdi…“ čímž odpověděl na agresivní Turky, kteří se v Nizozemsku jako hmyz rozlézají. Na usednutí do koalice s Wildersem to ale asi stačit nebude.

Premiér Rutte se zachoval jako čistý populista, jelikož vycítil nálady obyvatel a svému trochu radikálnějšímu soupeři, kterým byl Geert Wilders, za pět minut dvanáct ukradl volební vítězství tím, že rétoriku strany Svobody přijal a mírně zjemnil. Tím si získal nerozhodnuté voliči, kteří váhali volit Wilderse. A hle, je to jako Wilders, ale není to Wilders. Pro lakomé Holaďany, kteří se rádi bojí čehokoliv, skvělá nabídka. Bohužel ničeho.

Geert Wilders je tak vlastně morálním vítězem voleb, jelikož posílil. Má o pět poslanců více a jeho program a rétorika byla úspěšná. Ovšem je mu to platné jako mrtvému zimník. Ale co s tím má společného Andy Babiš?

Mark Rutte si v rámci politické kampaně vsadil na protipřistěhovaleckou kartu a vyhrál. Wilders na tomto poli okopával plody, jako negr bavlnu, ale konkurent mu je sklidil. A tak to asi dopadne i u nás. Okamura, Fiala, Rozvoral, Konvička a jiní sejí plody, které bude při letošních parlamentních volbách sklízet slovenský přivandrovalec Andrej Babiš s podporou Miloše Zemana v zádech. Ono to za další mandát na Hradě pro Miloše stojí.

Už to vidím jako město, jehož sláva se dotýká hvězd – Babiš bude rozdávat své koblihy a ke svým moudrům o rozeštvávání závisti mezi společenskými vrstvami a historkami o zlodějích, ač je největším loupežníkem sám, přidá ještě volební heslo: „Naše koblihy od hnutí ANO, jen našim lidem.“ Nebo: „Nejíš vepřové z Agrofertu? Nejsi náš člověk, jdi o dům dál…“

Jo a socani se Slávkem Sobotkou v čele by mohli dopadnout jako nizozemští socani – V hnoji!